Futóverseny

2022.09.24. 14:22

A tatai honvédek nyerték a Magyar Honvédség Mezei Futóbajnokságát

Idén is megrendezték az MH Mezei Futóbajnokságot szeptember 21-én, szerdán, Veszprémben. A versenyzők - az egyéni számokban - változatos talajon, 3ezer és 6ezer méteres távokon álltak rajthoz, a délutáni csapatversenyben pedig négyszer ezer méteres, fegyveres váltóban indultak a csapatok.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/MH 25. Klapka György Lövészdandár futói

Az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ versenyén 23 katonai szervezettől mintegy 260 versenyző indult. A megmérettetés délelőttjén két versenyszámban rajtolhattak a katonák: 3 ezer és 6 ezer méteres távot kellett teljesíteniük. Nehezítésként az 1500 méter hosszúságú pályán salakon, erdei ösvényen, rézsűn és húsz métert aszfalton is futottak az indulók.

Róth Balázs őrnagy, az MH 25. Klapka György Lövészdandár versenyzőjének ez volt a tizenötödik futóbajnoksága. Az idei versenyen a 3 ezer méteres távon indult egyéniben és bízott benne, hogy a korábbi honvéd bajnoki címek mellé a mostani versenyen begyűjtheti a következő aranyérmet

Számára a futás nem ér véget a katonai versenyekkel, hiszen szabadidejében triatlonozik, ezért nemcsak a honvédség berkein belül készült a megmérettetésre. A lövészdandár váltófutásban is próbára tette magát, abban reménykedtek a katonai szervezet képviselői, hogy éremmel a nyakukban távoznak, adta hírül a honvedelem.hu.

Nehéz, hiszen bakancsban és gyakorló egyenruhában futni nem olyan, mint sportfelszerelésben. A terep is más, mint egy sík, betonos pályán, tehát mindenféleképpen kihívást jelent. Ezen a versenyen is mindig népes, jó mezőny gyűlik össze

-nyilatkozta az őrnagy.

Több kategóriában lehetett nevezni, a férfiak és nők között is hirdettek abszolút győztest, továbbá 30 és 55 éves életkorok közötti kategóriákban is indulhattak, ahol éremmel jutalmazták az első három helyezettet. Az egyéni indulók esetében a beérkezés sorrendje döntött, a csapatversenyt az a csoport nyerte, aki a helyezéseknek megfelelően a legtöbb pontot gyűjtötte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában