Főzőverseny

2022.09.20. 22:48

A Sárberki Óvoda csapata készítette a legfinomabb paprikáskrumplit

Régi hagyományt elevenített fel Frankné Farkas Gabriella sárberki önkormányzati képviselő. Paprikáskruplifőző versenyt és családi napot szervezett az iskola és óvoda közötti útszakaszon.

S. G.

Rotyogott az étek

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A hideg idő ellenére már kora délelőtt csatasorba álltak a csapatok, hogy bebizonyítsák: ők készítik a legfinomabb paprikás ételt.

Az iskola és óvoda csapatai mellett közösségek is megmérettettek. Az egyszerű magyaros étel összeállításához krumplit kaptak a képviselőtől, s ki-ki hozzátette a titkos receptje alapján a szükséges fűszereket, húsokat és zöldségeket. Volt, aki a füstölt kolbászra, más a gazdagon vágott zöldségekre esküdött. Az eredmény láthatóan finomra sikeredett, hiszen többen kértek kóstolót is.

Paprikás krumpli fesztivál Felsőgallán
Nagy örömmel készítették a paprikás krumplit
Fotós: Hagymási Bence / Forrás: 24 Óra

Az eredményhirdetésen kiderült, a legjobbnak ítélt ételt a Sárberki Óvoda csapata készítette el. Második lett a Piros6os, a Pólya György Általános Iskola szülői csapata, őket az iskola nevelőtestületének közössége követte. A verseny mellett színpadi produkciók is várták a városrész lakóit. Gyerekeknek és felnőtt csoportoknak is tapsolhatott a közönség.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában