Vigyázó szemek

2022.09.26. 16:00

A csatkai búcsúban és félmaratonon is helytálltak a bakonysárkányi polgárőrök

Az év 365 napján éberek Bakonysárkány polgárőrei. László Gábortól, a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség sajtóreferensétől megtudtuk, hogy a településen egy több éve működő egyesület biztosítja a közrend és a közbiztonság fenntartását.

Sz. D. K.

László Gábor éve óta szerves tagja a csapatnak

Forrás: beküldött

A rendőrséggel közösen együttműködve vesznek részt kisebb-nagyobb eseményeken, ahol – többek között – a helyiek és a vendégek biztonságáért felelnek. 

– Ilyen rendezvény volt legutóbb például a Sárkányi Őrület félmaratoni országúti futóverseny, valamint a csatkai búcsú is. Mint ismeretes, a gyógyító vize miatt kegyhelyként, zarándokhelyként ismert csatkai templomot ilyenkor ezrek keresik fel. Éppen ezért rengeteg a tennivalónk akadt itt is, ott is, ami a biztonságot illeti – részletezte László Gábor.

Mint mondta, idei célja a kisbéri járás polgárőreinek az, hogy ne egyesületekben gondolkodjanak, ami a jövőt illeti, hanem szövetségben, és ha bármelyik településen rendezvény van, akkor az egyenruhásokkal összefogva dolgozzanak. A feladatokat pedig közösen osztanák le egymás között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában