Nyergesújfalu

2022.09.30. 16:57

4 millióból és 12 ezerből sikerült élményeket adó napokat szervezni a diákoknak

A képviselő-testület tagjai legutóbbi ülésükön elfogadták az önkormányzat diákoknak szervezett nyári napközis táboráról szóló beszámolót.

F. K.

Az alapgondolat tizenkét esztendő óta nem változott, a vakáció idején sok családnak nagy segítség, szórakoztató, színvonalas programokat kínálva, a fiatalok 8–16 óra közötti felügyelete. A szülők gyerekenként az öt hétköznapra 12 ezer forintot fizettek be, az öt egyhetes turnus költségeire a város összesen nettó négymillió forintot költött.

A családi befizetések majdnem teljes egészében a vendéglőben elfogyasztott ebédet, az uzsonnát, a kirándulásokra csomagolt szendvicsek költségeit fedezték. A rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekek térítési díjának megfizetéséhez, az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően, az idén is talált lehetőséget az önkormányzat. A Vöröskereszt városi szervezete egy egynapos kirándulás költségeinek kifizetésével színesítette a napközi programját.

A csoportokat vezető pedagógusok ezen a nyáron is szabad kezet kaptak az elfoglaltságok megtervezésében, szervezésében, lebonyolításában. A forgatagban hetvenkilenc, legfeljebb ötödik osztályos gyermek vett részt, voltak olyanok, akik mind az öt héten megjelentek reggelente a napközi Padányi téri bázisán, a Kernstok Károly Általános Iskola épületében.

A diákok moziban voltak, kirándultak, kézműves foglalkozásokon vettek részt, fagylaltoztak, süteményt készítettek, meséket olvastak. Az iskolában az ebédlőt, illetve az intézmény felújítási munkálatai miatt az udvar egy részét használták.

A napköziről több pozitív visszajelzés érkezett szülőktől, pedagógusoktól is. Sikerült élményeket adó napokat szervezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában