Pénz

2022.09.25. 23:33

185 milliós tőkeemelés a T-ingatlanfejlesztőnél a tatabányai szolgáltatóház miatt

A legutóbbi közgyűlésen kiderült: a Városkapu Szolgáltaltató és Üzletház megépítését és üzemeltetését végző, 75 százalékban közvetlen önkormányzati tulajdonú cég esetében ahhoz, hogy fizetni tudja a beruházáshoz felvett mintegy 1,8 milliárd forintnyi kölcsön törlesztőrészleteit, sürgős pénzügyi segítségre van szüksége.

Kemma.hu

A szolgáltatóház a közelmúltban nyitott meg

Forrás: 24 Óra

Fotó: N. Á.

A cég ugyanis negyedévente köteles az időközben jelentősen megdrágult kamatokkal együtt megfizetni a törlesztőrészleteket 2021. december végétől, miközben az épület csak idén nyártól üzemel, innentől fogva számíthat a bérlők által fizetett díjakra.

Jó hír, hogy a szolgáltatóházban lévő bérlemények kiadása folyamatos és immár a a vendéglátó üzletre is jelentkezett bérlő, akivel együtt már az épület mintegy 90 százaléka bérbeadásra kerül. Ez azonban így is csak havonta nagyjából 13,5 millió forint bérleti díj bevételt jelent. Azonban a megemelkedett kamatok miatt valószínűleg ez sem fogja fedezni a törlesztőrészleteket. Tovább nehezítette a cég helyzetét, hogy az első félévben kiesett bérleti díjak, valamint megfizetett banki hitel miatt nem maradt forrása a kivitelező számára az utolsó részletek kifizetésére. 

A közgyűlés végül úgy döntött, hogy jóváhagyja a 185 millió forintos tőkeemelést, amihez az önkormányzat a tulajdoni hányadának megfelelő mértékben, több mint 138 millió forinttal járul hozzá, a fennmaradó részt a kisebbségi tulajdonos T-Szol Zrt. finanszírozza. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában