Közbiztonság

2022.08.31. 11:55

Új polgárőrök a placcon: megkapták megbízólevelüket a megye új koordinátorai

A megyei polgárőr szövetség Csépre hívta össze nemrégiben az új járási koordinátorokat, hogy átadhassa nekik az Országos Polgárőr Szövetség által kibocsátott megbízóleveleket.

Szász Dalma Kitti

Erős egységet alkotva vigyáznak a közbiztonságra

Forrás: beküldött

A járási koordinátorok feladatkörébe tartozik, hogy hatékony támogatást nyújtsanak a helyi szintű feladatok összehangolásában, illetve a járási szervekkel való együttműködésben. Szervezik és egységesítik azokat a tevékenységeket, amelyek a közbiztonság megerősítését szolgálják, valamint közvetlen kapcsolatot tartanak a területükön tevékenykedő rendőri szervekkel, a katasztrófavédelmi megbízottakkal, a járási hivatalokkal, önkormányzatokkal.

– Ezen feladatok ellátásával fontos társadalmi szerepet vállalnak a térség közbiztonságának erősítésében, javítva ezzel a lakossági bizalmat és a helyi bűnmegelőzési munkában való részvételt – mondta László Gábor, a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség sajtóreferense.

Kun Csaba, a megyei polgárőr szövetség elnöke elsőként köszöntötte az új koordinátorokat Csépen, és tájékoztatta őket, hogy a polgárőrség társadalmi szerepvállalására egyre nagyobb szükség van, mert számos feladat ellátásában kérik a segítségüket. Legyen az határszolgálat, migránsok keresése, eltűnt személyek kutatása, rendezvények biztosítása, nappali és éjjeli járőr szolgálat. Az elnök a jövőbeni közös munkára tekintettel megkérte az új kollégákat arra, hogy a illetékességi területükön lévő polgárőr egyesületeket a megyei szövetséggel szorosan együttműködve tartsák össze és segítsék, támogassák a munkájukat, hogy egy erős egységet és megbízható közösséget képezhessenek.

Nagy Aladár alelnök a köszöntőjét követően megkérte az új koordinátorokat arra is, hogy a felmerülő napi problémák megoldása érdekében legyenek szívesek aktívan támogatni a megyei szövetséget és tájékoztassák a területükön lévő polgárőr társakat az aktualitásokról, őket érintő hírekről, közérdekű információkról annak érdekében, hogy a polgárőri szolgálatok ellátását hatékonyan, gyorsan és ezáltal szakszerűen el tudják látni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában