Bográcsparti

2022.08.28. 19:37

Retro slágerek szóltak, magyaros ételek készültek a sárisápi mulatozáson (fotók)

Bográcsparti és Falunap… Ami a Szent István-napból kimaradt címmel pótolta be az önkormányzat azokat a programokat, melyeket az augusztus 20-i hétvégén a rossz időjárás miatt halasztottak el.

W. P.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

„Nem hallom a tapsot, lehet, hogy odaért a Nap?” - rázta fel kicsit a közönségét Balogh Attila, a Kifordítva együttes énekese a Bányász Közösségi Tér udvarán, ahol Soltész Rezső örök érvényű szerzeménye, a Szóljon hangosan az ének is elhangzott. A folytatásban a jelenlévők közül többen énekelték vele közösen a Beatrice és Fenyő Miklós híresebb dalait, melyek megalapozták a rendezvény hangulatát.

Kollár Károly polgármestertől megtudtuk, hogy több mint húsz csapat ragadott fakanalakat, hogy megcsillogtassák gasztronómiai tudásukat. Elmondta azt is, hogy a díjazáskor a csapatok oklevelet, egy kilogramm kenyeret és Szent István-napi pezsgőt kaptak.

Tündérek - Mindkét ugrálóvár kifejezetten népszerű volt a fiatalok körében, de sokan részt vettek a Bajnai Zöld Tündérek Öko-és Szabadidő Egyesület foglalkozásain. A tündérek a Varázslatos Aranyalmafa programjukkal, illetve újrahasznosított anyagokat is felhasználó öko-, valamint különféle kültéri játékokkal várták a gyermekeket. Azok, akik teljesítették az állomásokat és megszerezték a pecséteket az útlevelükbe, végül megetethették a háromfejű sárkányt is.

A résztvevőknek magyaros bográcsételeket kellett készíteniük, a felhozatal igen változatos volt: egyesek a halászlé, mások a csülökpörkölt mellett tették le a voksukat, de volt olyan csapat, amelyik kísérőként kolbászt is sütött. A bográcspartinak nem volt tétje, így mindenki örömmel és bátran kísérletezhetett.

Miközben készült az étel, az egyik asztalnál megjegyezték: tartottak attól, hogy nem lesz elég érdeklődő, a mostanra halasztott programokon, ám meglepődtek azon, hogy sokan élvezték a Sárisápi Kristály Mazsorett Csoport és az annavölgyi Menő Molyok műsorát. A Kalap Jakab Trió gyermekkoncertje is nagy sikert aratott, a napot DJ Tomy Slow retro partija után tűzijátékkal zárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában