Aki jól keres, talál

2022.08.13. 11:00

Profi jelentkező válhat az álláskeresőkből Komárom-Esztergom megyében

Tréner készíti fel a pályakezdőket az állásinterjún tapasztalható helyzetekre egy új szolgáltatásnak köszönhetően.

Raffael Veronika

Fotós: Shutterstock

Komárom-Esztergom megyében új, innovatív szolgáltatássorozat indult pályakezdő fiatalok számára a járási hivatalok foglalkoztatási osztályain, amelyet dr. Kancz Csaba főispán is meglátogatott – tájékoztatott a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal. A megyénkben először elérhető, legmodernebb technikát felhasználó Job Room szolgáltatásnak köszönhetően tréner készíti fel a pályakezdőket az állásinterjún tapasztalható helyzetekre, többek között szituációs gyakorlatok, prezentációs technikák, tesztek segítségével.

A Job Room-ok célja, hogy a jellemzően munkatapasztalattal még nem rendelkező álláskeresők védett környezetben sajátítsák el azokat a viselkedésformákat, módszereket, amelyek által sikerrel szerepelhetnek az álláskeresés folyamatának legkritikusabb állomásán, az állásinterjún. A felkészítések során videofelvétel segítségével elemzik ki a jelentkezők verbális, nonverbális kommunikációját, de személyre szabott pályaorientációs tanácsadásra és fejlesztő támogatásra is lehetőséget kaphatnak a résztvevők.

Az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program WORKFORCE PIPELINE című program keretében megvalósuló rendezvény road show jelleggel a Komáromi, Kisbéri, Oroszlányi, Tatai Járási Hivatal foglalkoztatási osztályain érhető el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában