Pecabot

2022.08.18. 21:10

Ötödszörre is sikert aratott Tatán a Valasek Ferenc horgász emlékverseny

Ötödik alkalommal rendezte meg a Tatai Sporthorgász és Környezetvédő Egyesület, a helyi önkormányzata, az Aranyponty Halászati Zrt. és a Tatai Öreg-tó Halászati Kft. közös szervezésében a Valasek Ferenc horgász emlékversenyt a Cseke-tavon.

Petrik József [email protected]

Forrás: beküldött

A versenyre a horgászásra alkalmas helyeket nagy odafigyeléssel, körültekintően mérték fel és jelölték ki tudtuk meg Berena Bélától, az egyesület elnökétől.. Ennek 42 horgászállást hirdettek meg a résztvevők számára. A nevezések a már megszokott jelentős érdeklődés mellett, rövid idő alatt beérkeztek. A verseny napján reggel 39-en jelentek meg az ünnepélyes megnyitón. 

A versenyszabályok tisztázását követően a kifejezetten horgászversenyek támogatására létrehozott FCMS számítógépes applikáció segítségével megtörtént a starthelyek sorsolása és a versenyzők megkezdhették közvetlen felkészülésüket a gazdagon díjazott megmérettetésre. Ilyenkor elfoglalják és „berendezik a pecások” a horgászállásaikat, felmérik lehetőségeiket, kiválasztják a legmegfelelőbbnek tartott etető- és csalianyagokat.

Valasek Ferenc horgász emlékverseny

Lelkesen készülődtek a versenyzők a tatai megmérettetésre
Forrás: beküldött

A küzdelem kezdetét dudaszó jelezte, és ezen a napon helytálló volt a küzdelem szó használata. Valamiért kevésbé mutattak érdeklődést a halak a horgászok által felkínált finomságokra. A versenyzők kipróbálták a csali- és etetőanyag kollekciójuk teljes tárházát, igyekezve a halak ízlésének leginkább megfelelőt megtalálni, nem sok sikerrel. Változtattak a meghorgászott távokon, újabb etetésekkel kísérelték meg maguk elé csalogatni és ott tartani kedvenceiket, de minden praktika ellenére a kapási kedvet nem sikerült fokozniuk. A halak most nem jártak a horgászok kedvébe. Ez annál is furcsább, mivel július 27-én 1070 kilogramm 2.25 kilós átlagegyedsúlyú, pikkelyes ponty lett a tóba telepítve.

Az A-B-C szektorok harmadik és második helyezettjeinek teljesítményét díszes serlegekkel jutalmazták, míg az abszolút győztesek még értékesebb díjaikat kaptak. Gazdára talált a vándorkupa, átadták a kifejezetten erre az alkalomra, egyedileg készített dísztárgyakat, amelyek a legfiatalabb részvevőt, illetve a legtöbb halat fogó horgászt illették meg. Sőt, az eredményhirdetés végén, minden résztvevő átvehette a Molnárné Tamás Anetta fazekas-népi iparművész egyedileg, készített emlékplakettjét.

Az A-szektor győztese Gáspár István lett, 13 hallal, ami 18 kilót nyomott. A B-szektorban Rosta Gergő bizonyult a legjobbnak (26 db - 36,65 kg). A C-szektorban Bukva Norbert végzett az élen (14 db - 16,60 kg)

Az ünnepélyes eredményhirdetést követően a résztvevők közösen koszorút helyeztek el az Öreg-tó partján Valasek Ferenc emléktáblájánál, emlékezve a modern magyar haltenyésztés megalapítójának munkásságára.

– Összességében ki kell emelnem mindazon sporttársaink áldozatos munkáját, akik önzetlen közreműködésükkel hozzájárultak rendezvényünk eredményességéhez – hangsúlyozta Berena Béla. 

Legközelebb az államalapító Szent István királyunkról elnevezett halfogó verseny kínál lehetőséget a horgászszerencse és tudás kipróbálásához augusztus 20-án szombaton, amelyet szintén az egyesület égisze alatt rendeznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában