Szeptember 1.

2022.08.26. 07:00

Oroszlányba is megérkeztek a tankönyvek, nyakunkon az iskolakezdés

Megyénk oktatási intézményeibe rendben megérkeztek a tankönyvek - tudtuk meg. Lapunk az oroszlányi Hamvas Béla Gimnáziumban járt, ahol hétfőn vehetik át a tanulók a tankönyveiket.

Wágner Zsanett

Dr. Radványiné Varga Andrea igazgató az atlaszt lapozgatja

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Rétvári Bence a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára augusztus eleji sajtótájékoztatón elmondta, a kormány évekkel ezelőtt úgy döntött, hogy a családtámogatások részévé teszi a tankönyvtámogatást, amivel minden közoktatásban részt vevő gyermek számára ingyenessé vált a hozzáférés a tankönyvekhez. Kiemelte: ez gyermekenként több tízezer forint kiadást vesz le a családok válláról.

Az oroszlányi Hamvas Béla Gimnáziumban is időben megérkeztek a tankönyvek. Zavartalan volt, miként megyénk többi iskolájában is. Az oroszlányi oktatási intézményben négy évfolyamon két-két osztály indul. Hezler Edit könyvtáros irányítása mellett osztályozzák a tankönyveket azok a tanulók, akik az érettségihez szükséges 50 órás közösségi szolgálat érdekében vállaltak munkát.

Minden iskola saját hatásköre eldönteni, a kollégák mikor osztják ki a tankönyveket. Van, ahol megvárják vele a tanévnyitó ünnepséget és az azt követő osztályfőnöki óra keretében kapják kézhez a diákok a tankönyveket. Ezzel szemben van olyan oktatási intézmény is, amilyen például a Hamvas is, ahol még a becsengetést megelőzően vehetőek át a tankönyvcsomagok. 

Az oroszlányi gimnáziumban például hétfőn vehetik át a tanulók a tankönyveket. Először a 12/b osztály tanulói, aztán szépen sorban a többi osztály, a csoport és a kiosztandó példányszám ismeretében. A kilencedik osztályosok, vagyis a gimnáziumot kezdők pedig a gólyatáborban kapják meg tankönyveiket.

Dr. Radványiné Varga Andrea intézményvezető elmondta, az iskolába 278 tanuló jár. A pontos tanulói létszám az esetleges pótvizsgák, valamint a pótbeiratkozást követően alakul ki. Az intézmények pótrendeléseit egészen szeptember 15-ig fogadják, kiszállításuk az első őszi hónap utolsó hetétől várható. A Hamvas a bányászváros egyetlen gimnáziuma, 1960-tól működik. A tanulók nagyobb része továbbtanul, 1997-ben teljesen átépítést követően nyerte el mai formáját. A német és az angol tagozat kiváló, de a természettudományok terén is egyre több elismerést szereznek az oktatási intézmény tanulói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában