Program

2022.08.17. 15:05

Nemes nedűk csapnak össze a Oroszlány főterén a Boroszlányon

Augusztus 19-én, pénteken délután kezdődik és augusztus 21-én, vasárnap este zárul a IV. Oroszlányi Borfesztivál a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében.

W. Zs.

Fotó: Shutterstock

A hétvégén ismét a boroké lesz a főszerep Oroszlányban. Mint ismert, 2018-ban fogalmazódott meg egy borfesztivál szervezésének ötlete a városban, a művelődési ház munkatársai pedig nem tétlenkedtek, belevágtak a munkába.

Az idén így már negyedik alkalommal töltik meg a szabadtéri színpad előtti teret a neves borászatok, nevezetesen 6, akik mintegy ötvenféle nemes nedűvel kínálják majd a kilátogató vendégeket. Többek között Ászárról, Neszmélyről és Tatáról is érkeznek majd borászok.

Hat neves borászat, csaknem 50 nemes nedű várható

A városi honlapon közzétették a részletes programsort. Mint írják, természetesen a harapnivalóról sem feledkeztek meg a szervezők, lesz lángos, palacsinta, pizza, hot-dog és kürtőskalács, sőt, sajtkülönlegességekkel is várják a borbarátokat. Miközben a zamatos borokat kóstolgatják, a színpadon egymást váltják majd a különböző művészeti csoportok, együttesek. 

Augusztus 19-én, pénteken 17 órakor Coffee City koncerttel kezdődik a rendezvény, majd a Cirill Táncstúdió növendékei lépnek a Kölcsey-központ szabadtéri színpadára. Fellép az Arcidra zenekar, utána a Vaga Banda. Utóbbi csoport gólyalábas óriásbábos élőzenés előadással készül. Végül Aurevoir koncert zárja az oroszlányi programot.

Augusztus 20-án, szombaton is folytatódik a koncertsorozat, de akkor már az augusztus 20-i ünnepség sorozattal egyben. A Zabszalma együttes kezd, később zenél a Molnár Dixieland Band. Mindezt zsonglőrprodukció követi, majd Szabó Balázs Bandája zárja a szombatot.

Vasárnap, augusztus 21-én koncertezik a Bad day. De színpadra lép az  AB/CD és az Érzés zenekar is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában