Tűzeset

2022.08.12. 13:13

Mentőhelikopter vitte el az ácsi háztűz sérültjét

Az elmúlt napokban nem csak lakóingatlan, hanem szemét és avar is lángra kapott a megyében. Az egyik tűzesetben súlyos sérült is volt.

Szász Dalma

Mint korábban beszámoltunk, egy családi ház két szobája égett Ácson, a Győri úton augusztus 11-én, csütörtökön dél környékén. A komáromi hivatásos és az ácsi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat. 

Forrás: Ácsi Önkormányzati Tűzoltók

Az ácsi önkormányzati tűzoltók egy embert kihoztak az épületből, a sérültet mentőhelikopter szállította kórházba. A lakóházban még két idős személy tartózkodott, akik nem sérültek meg, írja a katasztrófavédelem.

Csütörtök délelőtt szinte egy időben Leányvárra és Sárisáp külterületére riasztották a tűzoltókat kisebb szabadtéri tüzekhez. Leányváron a Kálvária utcával szemközti gondozatlan területen száraz fű, bozótos, illetve szemét égett. Esztergom hivatásos tűzoltói két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Sárisáp külterületén pedig az avar égett csaknem 60 négyzetméteren. Bajna hivatásos tűzoltói és Sárisáp önkéntes tűzoltó egyesületének tagjai egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Laczkó Melinda tűzoltó alezredestől, a megyei katasztrófavédelem szóvivőjétől megtudtuk, hogy nem sokkal később Tatabányán, a Gödöri dűlőben égett a száraz aljnövényzet mintegy három hektár nagyságú területen. A tatabányai hivatásos tűzoltók négy vízsugárral, kéziszerszámokkal és puttonyfecskendőkkel fékezték meg a lángokat. Mint mondta, péntekre virradóan pedig Bakonybánk külterületén égett a gaz és az avar mintegy száz négyzetméteren. 

Kisbér hivatásos tűzoltói valamint Réde önkéntes tűzoltó egyesületének tagjai egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Úgyszintén 12-én hajnalban Kesztölc külterületén kapott lángra az aljnövényzet egy erdőben, másfél hektárnyi területen. Esztergom hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal avatkoztak be és megfékezték a lángok továbbterjedését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában