Beruházás

2022.08.24. 17:34

Már szerkezetkész állapotban van az esztergomi kórház új részlegének földszintje

Az elmúlt években számos fejlesztést élt meg az esztergomi Vaszary Kolos Kórház.

Pöltl Zoltán

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

Több osztálynál volt beruházás, illetve az intézmény belső útjai is megújultak. Megyei és város vezetők már tavaly is beszéltek róla Esztergomban, hogy megépül, idén pedig el is kezdődött, sőt a földszinti rész szerkezetkész állapotánál tart a Hiperbár oxigénterápiás részleg. 

A kórházkomplexum észak-nyugati lévő helyen nyílik majd az új létesítmény, melyben egy újfajta gyógymódot biztosító, úgynevezett hiperbarikus kamrát adnak majd át. Ennek a gyógymódot adó technikának az a lényege, hogy a páciensek egy túlnyomásos kamrában tiszta oxigént lélegeznek be a megnövekedett nyomás alatt. 

Fotós: Pöltl Zoltán / Forrás: 24 Óra

A munkálatok még áprilisban indultak és a tervek szerint idén december elején fejeződnek be. Az építkezés idején a Babits Mihály utcában és a Petőfi Sándor utcai főbejáratnál a gépjárművezetőknek nagyobb körültekintéssel kell haladniuk, mivel az építkezésben munkagépek is résztvesznek, melyek a két említett utcaiszakasz között is közlekednek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában