Születésnap

2022.08.05. 18:10

Köszöntötték Várgesztes 90 éves lakóját, Ági nénit

Kilencvenedik születésnapján köszöntötték Várgesztesen Schalkhammer Ferencnét, született Kiss Ágnest. A különleges ünnepen a májusban kilencvenedik életévét betöltő férje mellett családja, és a falu vezetője is jelen volt.

S. G.

„Mindenkire hatással van a belőlük áradó harmónia.”

Forrás: vargesztes.hu

„Mindenkire hatással van a belőlük áradó harmónia.”

Forrás: vargesztes.hu

A jeles ünnepen a várgesztesi faluházban családja, és a falu nevében Rising Károlyné polgármester és a hagyományőrző klub elnöke, Vörös Sándorné is köszöntötte az ünnepeltet – adta hírül a vargesztes.hu.

Feri bácsi születésnapján is elmondtam, hogy számomra nagyon fontos, mit mutatnak az emberek első látásra. Ági néniből és Feri bácsiból olyan szép harmónia sugárzik, amely mindenkire nagy hatással van. Látszik rajtuk: boldog emberek 

– fogalmazott a település első embere, aki a hagyományőrző klubbal kapcsolatos közös emlékeiket is felidézte.

Elmondta: Feri bácsi mindig nagyon aktívan vett részt a falu életében, de bárhol voltak, mindig nézte az óráját, mert várta otthon a felesége. Ági nénit inkább a nyugalom jellemzi, és az a harmónia, amely mindkettőjükből árad. Éppen ezért, ha nem is voltak együtt a rendezvényeken, érezhető volt, hogy támogatták egymást. A polgármester az önkormányzat és a várgesztesiek nevében azt kívánta, hátralévő szép életükben is leljenek örömet a családjukban, a kert gondozásában, tartsák meg az egészségüket, a szívből jövő sugárzásukat, a harmóniát, melyet minden viszontagság, kevésbé derűs időszak ellenére megőriztek a közösen eltöltött hatvanhét évük alatt.

Kiss Ágnes 1932. július 28-án, Budapesten született. Szüleivel és nővérével a XX. kerületben lakott. Itt járt általános iskolába. A háború után a Mechanikai Gyapjúfonó- és Szövőgyárba került, ahol szövőnői képesítést szerzett. Itt dolgozott 5 évig. 1948-ban ismerkedett meg Schalkhammer Ferenccel, aki a szomszédjukba, a rokonaihoz költözött. Az ismerkedésből szerelem, majd házasság lett. 1955 áprilisában esküdtek, majd a férfi családjához költöztek Várgesztesre. Két gyermekük született, Magdolna és Ferenc. Ági néni 1964-től az erdészetnél vállalt munkát. 1974-től a tatabányai Sport Presszóban takarított. Innen ment nyugdíjba 55 éves korában. 2014-ben elvesztették fiúkat. A házaspárnak három unokája és egy dédunokája született.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában