Adományt gyűjtött

2022.08.08. 17:34

Komáromtól Komáromig 6 nap alatt körbebiciklizte Magyarországot Judit, a jótékony bringás

A vállalkozó szellemű bringás adományt gyűjtött egy alapítvánnyal közösen, hogy egy beteg kisfiúnak segíthessen.

Kemma.hu

Forrás: Ertl Judit

Két keréken, kitartóan, kúttól kútig, összesen 1650 kilométert megtéve biciklizte körbe Magyarországot a móri Ertl Judit. Útjával nem csupán saját kalandványának kedvezett, de egy alapítvánnyal közösen adományt gyűjtött hogy egy beteg kisfiúnak segíthessen. A móri bringás fantasztikus utazásáról a Feol.hu számolt be nemrégiben.

Judit az újságírói kérdésre elmeséltre, hogy tavasszal látta meg egy bringás csoportban, hogy három fiatalember megtette az országkerülő karikát, akkor döntötte el, hogy ő is megcsinálja a kört. Indulása azonban nem volt gondtalan, két héttel a start előtt ugyanis akkorát esett biciklijével, hogy kórházba került, négy helyen eltörött az arccsontja, ami miatt műtétre is szükség volt. Judit a varratszedés hetén indult neki a hosszú útjának.

Nálam ez így megy. Jön egy impulzus és akkor mindegy, hogy mi történik, én megcsinálom.

– fogalmazott Ertl Judit, aki nem kizárólag a saját örömére kerekezett, hanem jótékonysági kört szervezett az országkerülésből. Judit Vilinek, a fogyatékkal élő kisfiúnak gyűjtött. Mint mondta, amikor meglátta őt, rögtön tudta, hogy érte biztosan végig csinálja a nem kis kihívást jelentő kört. A gyűjtéssel egy lábbal hajtós, háromkerekű bringa volt a cél, hogy Vili lába erősödjön, ám ehhez kell a triciklibe egy rásegítő motor is. Erre több mint 1,3 millió forint jött össze a hatnapos jótékonysági kör során.

A móri Ertl Judit körbebiciklizte Magyarországot
Forrás: Ertl Judit

Aztán eljött a július 23-a, szombat és Ertl Judit reggel fél hatkor elindult Mórról. Az első napokban napi 300 kilométerben határozta meg az adagot, míg az utolsó nap csak 200 volt. Útközben pedig minden kútnál, illetve temetőnél megállt inni. Útja során volt, hogy eltévedt, de olyan is, hogy a ritkán lakott településeken nem jutott elég ételhez, energiához, így kiírta a közösségi oldalára, hogy egy gulyáslevest szeretne. 

A móri Ertl Judit körbebiciklizte Magyarországot
Forrás: Ertl Judit

A közösségi oldalon sokan voltak velem, emellett az egyik fiú, aki korábban megcsinálta ezt a távot, elém tekert 140 kilométert és aztán visszafele is tekert velem, így 280 kilométert tett meg értem és még a gulyáslevesről is gondoskodott, mert olvasta, hogy arra vágyom.

–mesélte Judit, aki útja során nem volt magányos hiszen rendre akadt valaki, aki mellészegült. És minden megvalósult, amit tervezett. Összejött a pénz a kisfiúnak és teljesítette a hat napra kitűzött kilométereket is.

A móri Ertl Judit körbebiciklizte Magyarországot

Forrás: Ertl Judit

Kicsit elfáradtam a végén, de ahogy azt a közösségi oldalon is megírtam, bármikor újracsinálnám egy kiadós pihenés után, akár az óramutató járásával ellentétesen is.

– árulta el Judit, aki a Dunán korábban komppal ment át, de a célba érkezéskor, 20:15-kor a komáromi hidat használta, akkor már a 12 éves fiával, akivel együtt tették meg az utolsó 50 kilométert keresztül Komárom-Esztergom megyén.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában