Támogatás

2022.08.23. 09:39

Kétszázmillióból lesz új és biztonságos csapadékvíz-elvezetés Kisbéren

Európai uniós, vissza nem térítendő támogatást nyert a város a TOP Plusz felhívására benyújtott pályázaton, amelyből felújítják és tökéletesítik a település csapadékvíz-elvezető rendszerét.

R. V.

Forrás: beküldött

A projekt célja, hogy megfelelő biztonságot nyújtó csapadékvíz elvezetési rendszer jöhessen létre. Eredményeként, elsődlegesen a projekt területén és a hozzájuk tartozó területen jelentősen lecsökken a csapadékkárok bekövetkezésének veszélye, javul a belterületi csapadékvíz elvezetés megfelelősége – közölték sajtóközleményben.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban megvalósuló beruházás során hat helyszínen terveznek felújítást és építést 2394 méter hosszan. Így a Vásártéren, az Ady Endre utca egy szakaszán, a Köztársaság út és Desseő Gyula utca között, valamint a Muskátli utcában rendezik a csapadékvíz-elvezetést. A projekt keretében még Hántán, az Ady Endre utcában, illetve a Dohány és a Kiss utca között is újítanak.

A fejlesztés megvalósításával Kisbéren a rendkívüli időjárási helyzetek idején kialakuló helyzetek számának jelentős csökkenése várható, az okozott károk minimalizálásával az itt élők életminőségének javulása következik be. A fejlesztett infrastruktúra által megvédett lakosság száma 417, a projekt várható befejezése pedig 2025. szeptember 30. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában