Fásítás

2022.08.26. 09:46

Két esztendő alatt kilencven fát ültettek Dunaalmáson

Az Országos Településfásítási Program 2021. évi kiírásán a település sikerrel szerepelt – tudtuk meg Makay Tibortól, a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal dunaalmási kirendeltség vezetőjétől. Így idén 15 facsemetével gazdagodott a község.

Petrik József

Forrás: Dunaalmás Község/Facebook

Két amerikai hárs, öt hegyi juhar, öt keskenylevelű kőris és három csertölgy érkezett a Duna-menti településre. Az önkormányzat hivatalos közösségi odalán is beszámolt a hírről. Az ültetést a község munkatársai és a közfoglalkoztatási programban résztvevők végezték. Technikai segítséget dunaalmási lakosok – különösen Holicska József és Lévai Ferenc – is adtak. Szakmai irányítást a Vérteserdő Zrt. nyújtott. Szabó-Takács Edit pedig a pályázat menedzselésében jeleskedett.

A Kék Duna Óvoda játszóudvara négy, a sportpálya melletti játszótér öt, míg a Csokonai-iskola udvara hat facsemetével gyarapodott. A gondozásban intézmények, helyi önkéntesek és civil szervezetek vesznek részt. Ezzel a pályázattal és a település helyi lakosai és vállalkozói kezdeményezésével 2019 óta eddig összesen mintegy 90 fa ültetésével tettek környezetükért.

Címkék#fásítás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában