Felújítás

2022.08.01. 13:45

Kész a rendelő teteje, épül a Közösségi Ház is Súron

A Magyar Falu Program pályázaton nyert a település önkormányzata 15 millió forint vissza nem térítendő támogatást, amelyből a védőnői rendelő felújítását végezték el.

R. V.

Tovább szépült a Közösségi Ház is Súron

Forrás: Súr Község Önkormányzata

Az épület tetőhéjazatát renoválták, új babakocsi tárolót építettek ki, a tetőn kialakítottak egy napelemrendszert és az épület jelenlegi gázkonvektoros fűtése helyett elektromos fűtés kialakítását valósították meg.

Az önkormányzat a község közösségi oldalán tájékoztatott: a munkálatok első fázisa, a tetőhéjazat cseréje és a babakocsi tároló építése a napokban elkészült. Elmondták: a következő munkafázisok a babakocsi tároló térkövezése és a napelemrendszer telepítése lesznek, amelynek engedélyezési eljárása folyamatban van. Reményeik szerint az őszi fűtési szezon kezdetére sikerül megvalósítani az elektromos fűtési rendszer kiépítését is, ezzel is az épület fenntartásának rezsicsökkentését biztosítva.

A Közösségi ház építése is folytatódik: az épület kihasználtsága és az ott zajló programok kényelmesebb körülmények között történő szervezése okán teraszfedés készül a házhoz. Az elmúlt hetek folyamán elkészült az előtető vázszerkezete, amit kétszer festettek le.

A jövőben az időjárási viszonyok függvényében elkészül az épület homlokzati színezése, ezt követően a teraszfedés héjalása is, amely az épület tetőszerkezetével harmonizáló cserepes lemez, illetve a terasz és az épület helyiségeinek belső megvilágítását is biztosítandó polikarbonát kombináció lesz. Az építési munkálatok révén igyekeznek még komfortosabb környezetet teremteni a Közösségi ház programjain résztvevők számára – tették hozzá. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában