Fesztivál

2022.08.08. 11:59

Jazz zenével szelídítették a sárkányt Esztergomban

A közönség ezúttal is két etapban kapta a zenét a az ingyenesen látogatható Sárkányszelídítő Jazz Fesztiválon.

Pöltl Zoltán

Fotó: P. Z.

Az előzőhöz hasonló nagy érdeklődés kísérte idén is Esztergom Szentgyörgymező városrészében az ingyenesen látogatható Sárkányszelídítő Jazz Fesztivál. A közönség ezúttal is két etapban kapta a zenét: délelőttönként a Kokopelli Jazz Matiné, valamint Bolba Éva és a Jazzterlánc a legkisebbeket, míg a többi fellépő délutántól a felnőtteket szórakoztatta.

Az augusztus 5-i napon, pénteken a kortárs jazz fontos muzsikusának számító Horváth Tojás Gábor trióját, illetve Lantos Zoltán indiai etno-jazz fúzióját hallgathatta meg a publikum. Másnap Uher-Győrfi Bálint Quartetje idézte meg Charlie Parker bebopos korszakát, majd Pozsár Eszter fuvolista és Nagy János zongorista duója bűvölte el a jazzre éhes publikumot.

A zárónapnak számító augusztus 7-én, vasárnap este a Varga Bendegúz Quartet lépett először a színpadra, majd őket követte melodikus Vintage Dolls énektrió és háttéregyüttese. A fesztivál fináléja a MAO-nak, azaz a Modern Art Orchestra-nak jutott, akik méltó módon helyezték el briliáns műsorukat a háromnapos rendezvény végén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában