2022.08.07. 15:31
Így fogyott a harcsapaprikás és csúszott a hegy leve a Neszmélyi Borünnep és Halnapokon (képek)
Kiváló borok, ízletes étkek és remek hangulat jellemezte az Esterházy-kastély téren augusztus 5-7. között életre hívott háromnapos fesztivált.
Forrás: Bencsik János/Facebook
Jóízű volt a hegy leve, a halakból gondossággal készült étkek és az asztaloknál üldögélő, talponállók mellett fogyasztó társaságok beszélgetései is a Neszmélyi Borünnep és Halnapok háromnapos programján. A tatai Kastély térre álmodott eseményről Turay István házigazda, a Neszmélyi Borút Egyesület elnöke elmondta: 15 borászat kóstoltatta és kóstoltatja még vasárnap estig a borait és egy pálinkaház is csatlakozik a kiállítókhoz. Folyamatosan fejlődik a borvidék, és mindegyik borászatnak megvan a maga stílusa, amelyet már keresnek a vendégek.
– Egyesületünk 2013-ban alakult, és azóta folyamatosan fejlődnek a borászatok: terjedelemben és minőségben is – hangsúlyozta.
Kísérő is akadt - A bor és a hal mellé elengedhetetlen kísérő a zene. A Neszmélyi Borünnep és Halnapok délutánonként sokféle zenei stílussal köszöntötte az érkezőket. Többek között fellépett a Wireless Heart, a Seamróg Tatai Ír Zenekar, a 100 tagú cigányzenekar zenészei, a Pankastic, a Relics, a Joy Band, a CimbaliBand, Ferenczi György, a Quack, a King Cat Rhythm, és a Subtones is.
Kulturális programok is várták, várják itt az érkezőket. Az ingyenes rendezvénnyel pedig a látogatók számára lehetővé tették, hogy a szolgáltatásokra és a borra fókuszáljanak.
– Tata nevéhez kötődik a hal is, és sikerült olyan gasztronómiai partnereket is megnyernünk, akik a bor mellé kiváló halétkeket is felvonultatnak. Halászlé mellett például harcsapaprikást is kóstolhatnak túrós csuszával.
Folyt a bor, sült-főtt a hal, jól mulattak a Neszmélyi Borünnep és Halnapok vendégei
Fotók: D. I., Bencsik János/Facebook