Életveszély

2022.08.24. 12:36

Gigantikus, többemeletes föld alatti darázsfészket találtak Dadon

A fészekből ki-berepkedő darazsakat fűnyírás közben vették észre.

Kemma.hu

Forrás: Google Streetview/beküldött

Elképesztő méretű darázsfészket ástak ki augusztus 24-én, szerdán délelőtt Dad határában. A település Kocs felőli szélén fűnyírás közben vették észre az ott működő cég telephelyén dolgozók augusztus 23-án, hogy a földben egy nagy lyuk tátong, amelynek nyílásánál ki- és berepkednek a darazsak.

Ma már szinte mindenki tisztában van vele hogy a darazsak komoly veszélyt jelentenek az emberre. Már egy darázs mérge is halálos lehet az arra allergiásoknál, ám a rajban támadó fullánkosok percek alatt végezhetnek bárkivel. 

Mint arról beszámoltunk, a megyehatáron lévő Szárligetre augusztus elején riasztották a mentőket, ugyanis egy idős férfi megpróbált eltávolítani egy darázsfészket a kertjéből. A csípésektől rohamot kapott férfit mentőhelikopter szállította kórházba. Az eset kapcsán megkérdeztük Hancsicsák József kártevőirtót, hogy ilyen és hasonló esetekben mi a teendő:

A Dadon talált fészek is komoly veszélyt jelentett megtalálóira. A helyi cég munkatársai maguk léptek akcióba. Irtószert fújtak a lyukba, majd kivárták annak hatását. Magyar Attila, aki szintén a dadi telephelyen dolgozik, elkezdte kiásni a fullánkosok földben kiépített fészkét, ám a darazsak egy része túlélhette az irtást, mert jöttek kifelé a lyukból.

Darázsfészek Dad
Hatalmas volt a fészek, amelyből a felszínen csak egy lyuk látszott
Forrás: beküldött

A férfi egy újabb adag darázsirtó befújása után szerdán reggel látott munkához, hogy kiássa a fészket. Magyar Attila a kiásott darabokból arra következtetett, hogy a gigantikus fészek akár hét emeletes is lehetett a föld alatt.

Magyar Attila nem először talált darázsfészket. A férfi két évvel ezelőtt saját dadi házánál bukkant egy kolóniára. A fullánkosok a falba fészkelték be magukat. A hatalmas, öt részes fészket végül szakemberek távolították el.

 

 

Címkék#darázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában