Élmény

2022.08.18. 07:00

Főzőverseny, koncertek várták a banai családokat (fotók)

Három az egyben szórakozást kínáltak a szervezők a banaiaknak, hiszen főzőversenyt, családi napot és kamionos-motoros találkozót rendeztek a sportpályán.

Körtvélyfáy Dina

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

 Toma Richárd polgármester elmondta, eddig is augusztusban rendezték a családi napot és a főzőversenyt is, azonban az idén összefésülték a kettőt. A főzés eddig a kultúrház udvarán zajlott, de most ennek az eseménynek is a sportpálya adott otthont. A polgármester azt is hozzátette, kicsit kinőtték magukat, egyre többen csatlakoznak a főzéshez, így a sportpálya melletti nagy területet szeretnék rendezvényparkként hasznosítani. A kétnapos rendezvényt hosszas előkészületek előzték meg.

Első nap Szega Zoli érkezett, majd Jolly lépett fel. Nem maradhatott el a No roxa áj című, Kis Grófoval közös dala sem, amelyet a közönség nagyon jól ismert, így Jollynak alig kellett énekelnie. Az előadó a színpadra is invitálta a közönséget, kicsik és nagyon táncoltak mögötte lelkesen. A koncertre rengetegen voltan kíváncsiak, nem csak a helyiek közül, a környező településekről is jöttek, csaknem ezer ember gyűlt össze.

Másnap kora délután is gyűlni kezdtek az érdeklődők a sportpályán. Az ételek már rotyogtak a bográcsokban a főzőverseny keretében, a roma nemzetiségi önkormányzat pedig muzsikával szórakoztatta az ebédhez készülődőket. Toma Richárd hangsúlyozta, remek kapcsolatot ápolnak a kisebbségi önkormányzattal.

A helyi Vöröskereszt és más önkéntesek mindenkit szeretettel vártak egy tál ételre, főként azoknak szerettek volna köszönetet mondani, akik támogatták az esemény létrejöttét. Készült sertéspörkölt, gulyásleves, csülkös körömpörkölt is. A rendezvény létrejöttét a megyei önkormányzat mellett sok helyi vállalkozó is segítette.

Új elem volt a kamionos-motoros találkozó. A főzőversenyekkor korábban is felvonultak a kamionosok, de olyan korábban nem volt, hogy a járgányok tulajdonosai össze is tudjanak ülni a felvonulás után. Sokan veterán autókkal is érkeztek, Ladák, Velorexek is felbukkantak. A szervezők azt remélik, hagyományt tudnak teremteni ebből a programból is.

A gyerekekre is gondoltak. Tele voltak a dodzsem autók, az ugrálóvárak, a Pannon-Víz Zrt. vizes játszóterét is kipróbálhatták, a szerencsések állatkerti belépőt is nyerhettek. Gyermekműsorokban sem volt hiány, délután pedig nagy sikert aratott a habparti. Este Nótár Mary, majd a Kozmix szórakoztatta a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában