Falunap

2022.08.02. 18:40

Főzőverseny és tűzshow is várta az érdeklődőket Bajnán

Több százan látogattak ki szombaton a sportpályára a főzőversennyel egybekötött bajnai falunapra. A sokoldalú rendezvény fénypontjaként Bajnáért Emlékéremmel tüntették ki Horváth Lászlót, a Bajnai Polgárőr Egyesület elnökét.

Walczer Patrik

Forrás: Facebook/Bajna Község

Fotó: Jozsa Alex

A nap gyermek- és családi versenyekkel kezdődött el, mindemellett a polgárőrök KRESZ-parkja, a Bajnai Zöld Tündérek Ökokör játszóháza, az arcfestés, az ugrálóvár és a népi játszóház is rendkívül népszerű volt június 30-án Bajnán. A kutyás rendőrségi bemutató mellett Alexa László, Nagyné Tóth Edit, Toma Krisztina és Benkő Attila kézműves foglalkozásokat tartott.

A gyermekeket szórakoztatta a komáromi Bábuci Bábszínház, majd fellépett a bajnai, illetve nyergesújfalui senior tánccsoport, valamint a Csima Hagyományéltető Egyesület is, sőt a Bajnai Kick-Box és Szabadidő Sportegyesület bemutatója nagy sikert aratott. A Bajnáért Emlékérmet idén Horváth László, a Bajnai Polgárőr Egyesület elnöke kapta meg, a kitüntetéssel ismerték el több évtizednyi áldozatos munkáját. A díjazottat Elődné Lukács Erzsébet, a település jegyzője és Pallagi Tibor méltatta.

A ceremónián részt vett dr. Kancz Csaba főispán, a megyei polgárőr szövetség képviseletében Bokros Gábor, továbbá beszédet mondott Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke és Erős Gábor országgyűlési képviselő is.

Pallagi Tibor polgármester elárulta, hogy a falunapra eljött a nagyigmándi delegáció: a két település még a megyei önkormányzat Megyénk körül megyünk körül elnevezésű identitás pályázata alkalmával ismerkedett meg egymással és azóta is jó kapcsolatot ápolnak.

A Bajnai Szent Donát Borbarát Egyesület főzőversenybe ezúttal tizennyolc csapat nevezett be. A zsűrit Csizmadia Norbert, bajnai kötődésű, elismert séf vezette, aki Hudoba Tamással és Bertalan Miklóssal közösen értékelték az ételeket. A győztes az Ördöglovas Vendégház lett, a nagyigmándi csapat különdíjat kapott , a legszebb sátrat a Banditák készítették el. Pallagi Tibor megjegyezte, hogy az önkormányzat a kick-boxosok közreműködésével megvendégelt milánói makarónival és limonádéval minden 14 év alatti helyi gyermeket.

Este fellépett a Fölszállott a páva című műsorból is ismert Janovszki Csenge, illetve nem hiányozhatott a műsorból a Tímár együttes táncosainak produkciója, és a Taurin cirkusz tűzshowja sem. Később Kollányi Zsuzsi énekes felelt a hangulatért, majd az Aréna Zenekarral és az RHS Retro diszkóval zárult a falunap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában