Voksok

2022.08.01. 14:13

Figyelembe veszi a népszavazás eredményét a tatai városvezetés, továbbra se változtatnak

Sajtótájékoztatón számolt be a vasárnapi helyi népszavazás eredményeiről, tanulságairól dr. Szalai László, a Helyi Választási Bizottság (HVB) elnöke, Michl József polgármester és dr. Horváth József jegyző. A voksolás kezdeményezője, Szalay Ildikó is részt vett az eseményen.

Sz. A.

Dr. Szalai László, a HVB elnöke, Michl József polgármester és dr. Horváth József jegyző a sajtótájékoztatón

Forrás: 24 Óra

Fotó: F. P.

− Törvényesen, fennakadások nélkül zajlott le a népszavazás − közölte dr. Horváth József , a város jegyzője, miután Michl József polgármester köszöntötte a megjelenteket a hétfő délelőtti sajtótájékoztatón a városházán. A média képviselői mellett Szalay Ildikó és Szeidemann Ákos, a Stop Avalon csoport két elindítója, az Öreg-tavi szállodaépítés több ellenzője is részt vett az eseményen, ahogy például Purgel Zoltán, Tata egyik alpolgármestere is. 

A jegyző arról is beszélt, hogy a HVB vasárnap este negyed tizenkettőkor ült össze, addigra a szavazókörökből minden információi befutott. Megköszönte mindenkinek a munkáját. Mint kiemelte, sikerként könyveli el, hogy törvényes, tisztességes szavazás zajlott a városban. 

Dr. Szalai László, a HVB elnöke kitért rá, hogy az 50 százalékos érvényességi küszöbhöz képest 40,6 százalékos volt a részvételi arány. 8361-en voksoltak, és 93 százalék fölött győztek az igenek mindegyik kérdésben (ne létesítsen utat az önkormányzat a szállodának kinézett telek szomszédságában, ne változtatssák meg a jelenlegi építései szabályozást az adott telken, és hogy ne kössenek fejlesztési megállapodásokat az Öreg-tó partján). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában