Helyi közélet

2022.08.31. 20:10

Szelídgesztenyéket ültettek két tatabányai kiválóság tiszteletére

Fák őrzik emléküket.

Veizer-Sugár Gabriella

Szelídgesztenyefákat ültettek a kiválóságok tiszteletére

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Az ipari skanzen Emlékparkjában két olyan tatabányai tiszteletére ültettek fát, akik sokat tettek a városért és szoros kapcsolatban voltak a múzeummal. Pál Gabriella, a múzeum igazgatója köszöntötte a megjelenteket a két szelídgesztenyefa mellett, s köszönte meg a Szabadtéri Bányászati Múzeum Alapítvány és a Múzeum Barátai Kör javaslatait. 

Pál Gabriella, Szücsné Posztovics Ilona és Balogh Csaba a faültetésnél
Pál Gabriella, Szücsné Posztovics Ilona és Balogh Csaba a faültetésnél
Fotós: Novotni Ákos / Forrás: 24 Óra

Az idén Sárközy Géza (1932-2001), Tatabánya utolsó tanácselnöke és Monos Rudolf (1930-2021), a XV. akna egykori üzemének főmérnöke tiszteletére ültettek fát. Szücsné Posztovics Ilona polgármester beszélt Sárközy Gézáról, akinek a személye megkerülhetetlen a szabadtéri bányászati múzeum alapítása kapcsán. 

Balról Pál Gabriella, Balogh Csaba és Szücsné Posztovics Ilona
Balról Pál Gabriella, Balogh Csaba és Szücsné Posztovics Ilona 
Fotós: Novotni Ákos / Forrás: 24 Óra

Kiemelte: példaértékű munkát vitt véghez a hivatalban és a városban is tanácselnökként 1976-tól 1990-ig. Megváltozott a város arculata, lakások épültek, s nőtt az ott élők száma. Monos Rudolf munkásságáról Balogh Csaba, a Szabadtéri Bányászati Múzeum Alapítvány képviseletében beszélt. Hangsúlyozta: kiváló eredményeket ért el sportolóként és főmérnökként is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában