Mozdul a megye

2022.08.14. 16:39

Esztergályos Patrik adta át a díjakat a vértessomlói versenyen (fotók)

A Mi megyénk, a mi világunk című megyei identitáspályázat keretében létrejött a Mozdul a megye című rendezvénysorozat, amelynek egyik állomása a község volt.

Szász Dalma Kitti

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

A jókedvé és a sporté volt a főszerepet augusztus 13-án a kora reggeli óráktól Vértessomlón. A sportvetélkedőn a környező települések "delegáltjai" mérték össze tudásukat különféle sportszámokban, amelyet a település focipályájának lelátójáról bárki megtekinthetett. 

A díjátadón többek között köszöntötték Romanek Etelkát, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés alelnökét, Esztergályos Patrik ifjúsági olimpia és világbajnok párbajtőrözőt, aki egyben a 2019-es Exatlon Hungary férfi győztese, valamint Igó István polgármestert és Vörös Jánost, a megyei identitás pályázat programvezetőjét. 

Az összecsapást követően a szervezők megvendégelték a jelenlévőket egy ebédre. Majd elérkezett a várva várt pillanat, kihirdették a győzteseket: a képzeletbeli dobogó legfelső fokára a vértesszőlősiek állhatak fel, a második helyezést pedig a házigazda Vértessomló zsebelhette be, míg a "bronzérmet" Várgesztes csapata kapta, ezzel maguk mögé utasítva Környét, Gyermelyt, Tatabányát és Héreget. Az elismeréseket az ifjúsági olimpia és világbajnok párbajtőröző adta át az első három helyezettnek. 

A megmérettetés egyik feladata a csapatok bemutatkozása volt, amelyet különdíjjal jutalmaztak az eredményhirdetéskor. A zsűri értékelése szerint a legjobb produkció a tatabányai csapaté volt. A kiérdemelt trófeát Esztergályos Patriktól vehették át a megyeszékhely indulói.

Bemutatták értékeiket - A jutalomosztás után vette kezdetét a Megye hét. A rendezvényre a tatabányai járás településeit hívták meg. A fellépők a helyi értékeiket mutatták be a jelenlévőknek. Célja: az új ismeretek szerzése, a megyéhez való kötődés és az emberi kapcsolatokat erősítése. Elsőként a Vackor Óvoda és Bölcsőde kamarakórusa állt színpadra, őket követte többek között Boldog Zsófia operetténekes és a KÓTA-díjas Felsőgallai énekkar. A napot a Német Nemzetiségi Tánccsoport előadásai tették még színesebbé.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában