Kapitális fogás

2022.08.11. 16:32

Emberméretű halat fogott a környei tavon saját születésnapjára egy horgász

A 80 kilós harcsa pergetve, műcsalival akadt Kongyik István horgára.

Sugár Gabi

Forrás: környe.hu

Születésnapja után egy nappal több mint 2 méteres harcsa akadt Kongyik István horgára a környei tavon. A 80 kilós, nem mindennapi születésnapi ajándékot csaknem egy órán keresztül fárasztotta a horgász

István aznap, kicsivel korábban már látta mozgolódni a tekintélyes példányt, ezért annak ellenére, hogy még csak délután négy óra felé járhatott, nem sokat gondolkodott, hazament a szereléséért. A döntése jónak bizonyult, hiszen pergetve, műcsalival kifogta a harcsát, majd a köves, meredek parton Friedrich Gyula és Hetzl Gábor segítségével emelte ki a vízből.

A kapitális példány fején sajnos volt egy sérülés, ezért a horgász úgy döntött, nem engedi vissza a vízbe, pedig nagyon sajnálta, hiszen a mérete alapján lehet, hogy a harcsa még nála is idősebb. 

A 240 centiméteres, 80 kilós fogással megdöntötte Jeszenovics Mihály 2020. áprilisi rekordját, amely 2 méter 17 centi és 75 kiló volt. Kongyik István, ha hitelesítteti a fogást a Magyar Országos Horgász Szövetség által, akkor a hal az országos fogási lista 12. helyére repíti őt.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában