Gyász

2022.08.08. 18:29

Egykori polgármesterüktől, Reményi Imrétől búcsúznak a súriak

Reményi Imre Aka község elöljárója, alpolgármestere, Súr egykori polgármestere életének 78. évében hunyt el.

R. V.

Forrás: Súr Község Önkormányzata/Facebook

Reményi Imre, Súr Község korábbi polgármestere, aki tisztségét 16 évig, 1990 és 2006 között töltötte be, életének 78. évében hunyt el. Gyászhírét az önkormányzat közölte.

Reményi Imre 1944. október 13-án született Budapesten. Általános iskolai tanulmányait Budapesten végezte, majd ezt követően ugyancsak Budapesten kertésztechnikusi oklevelet szerzett. Keresőtevékenységét 1961-ben a Gamma Optikai Műveknél kezdte, ahol 1961-ig dolgozott esztergályosként. 1969-ben került Akára és ezen időtől 1990-ig az ácsteszéri „Táncsics Mezőgazdasági Termelőszövetkezet” munkavédelmi vezetőjeként dolgozott, ahol különféle bizottságoknak választott tisztségviselője volt. Ezen időszak alatt, 1981-ben a piliscsabai mezőgazdasági technikumban munkavédelmi technikusi vizsgát tett, 1983-ban pedig a debreceni állami gazdaságnál tűzvédelmi felügyelői képesítést szerzett. 

Szakmai munkája mellett részt vett a helyi társadalmi életben is. Tanácsi tevékenységét 1962-ben Budapesten kezdte, ahol a II. kerületi tanácsnál lakóbizottsági elnök, majd tanácstagi összekötő volt, társadalmi munkában. 1970-től Aka Községi Tanács Végrehajtó Bizottságának tagja és társadalmi megbízatású tanácselnök helyettese, majd 1977-től az Ácsteszér-Súr-Aka-Csatka Községi Közös Tanács tagja volt, valamint az Önkéntes Tűzoltóegyesület elnöke. Eközben alakultak az elöljáróságok és 1989-ig Aka község elöljárójának választották. 

Az első önkormányzati választások alkalmával a település lakossága Súr Község Polgármesterének választotta. Ezen időszak alatt 1998-ig tagja volt a Megyei Közgyűlésnek, majd ezt követően a Mezőgazdasági Bizottság külsős tagja volt. A 2006. évi választásokon Aka községben önkormányzati képviselőnek indult. Megválasztása után alpolgármesternek választották. 

Súr községben a szolgálati ideje a település teljes infrastrukturális hálózata kiépült. A falu képviselő-testülete község fejlesztése területén végzett kimagasló, áldozatos tevékenységének elismerésekén 2009-ben díszpolgári címet adományozott neki. Reményi Imre 2022. július 29-én hunyt el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában