Gyakorlás

2022.08.11. 11:03

Az Öreg-tó hullámain képezték a tatai katonai felderítőket

Az MH 25. Klapka György Lövészdandár 1. lövészzászlóaljának csapatfelderítő szakasza az első féléves kiképzési időszak zárásaként vízközelben, átkelési és felderítési feladatok végrehajtásával töltötte a nyári napokat.

Kemma.hu

Forrás: Honvéd

Mint a honvedelem.hu írja, a Kocka Szabolcs hadnagy, szakaszparancsnok vezette felderítők a felkészítés során elvégezték azokat az alapfoglalkozásokat is, amelyek a nagyobb fizikai erőnlétet, illetve terhelhetőséget szolgálták a magasabb szintű szakmai tudás elmélyítése és begyakorlása érdekében.

A felderítők a tatai olimpiai edzőtábor uszodájában kezdték a vizes „bemelegítést”, amely során először mély vízben teljesítették az úszótávokat, majd nehezítésként összekötött lábbal vagy kézzel is végrehajtották ugyanezt. Ez a próbatétel azt a célt szolgálta, hogy éles bevetés során, speciális körülmények között is képesek legyenek eleget tenni a vízi akadály leküzdésével járó kihívásoknak.

Az uszoda után a tatai Öreg-tó partján, illetve vizében folytatódtak a foglalkozások, ahol már gyakorlóöltözetben és felszereléseikkel együtt kellett különböző mentési és átkelési feladatokat megoldaniuk. Így például tűzpárokat alkotva begyakorolták társuk mentését, a csónakkal történő vízi átkelés, valamint a szükségátkelő-eszközök készítésének fogásait. Mindezek alapvető túlélési technikák, amelyek elsajátítása nélkülözhetetlen a komplexebb vízi feladatok elvégzéséhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában