Fejlesztés

2022.08.11. 14:23

Átadták a tatai lövészdandár felújított épületét (fotók)

Az MH 25. Klapka György Lövészdandár korszerűsített, fejújított 6-os épületében a többi között irodákat, előadóteremet, szálláshelyet alakított ki a Magyar Honvédség.

Szász Dalma Kitti

Ünnepélyes keretek közt adták át a tatai dandár út épületét

Forrás: honvedelem.hu

A haderőfejlesztés nem csak arról szól, hogy új haditechnikai eszközöket kap a Magyar Honvédség, hanem meg kell újulnia a személyi állománynak is, mindeközben az infrastruktúrának is fel kell zárkóznia ehhez – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka Tatán az MH 25. Klapka György Lövészdandár felújított 6-os épület átadásán augusztus 10-én, szerdán.

 Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy az eseményen kiemelte, hogy ha lövegnek, a harckocsinak 21. századi hangár jár ahhoz, hogy bevethető legyen, akkor el kell érniük, hogy a személyi állomány ugyanezt érezhesse.

– A tatai dandár fejlesztésében lépésről lépésre haladnak, hiszen egy évtizeddel ezelőtt nagyon nagy lemaradásban volt, de napjainkban viszont már egy teljes más kép tárul a szemünk elé – részletezte a Magyar Honvédség parancsnoka. 

Hozzátette, hogy a fejlesztések még nem fejeződtek be, majd idézte a honvédelmi miniszter gondolatait: „a támaszpontjainkat, alakulatainkat ugyanolyan állapotba kell hozni, amilyen technológiával és felkészültséggel érkeznek az új eszközök.”

Ahogyan a honvedelem.hu oldalon is olvasható, Lőrincz Gábor dandártábornok, az alakulat parancsnoka az átadáson elmondott beszédében úgy fogalmazott, hogy a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében indult fejlesztéseknek köszönhetően kerülhet vissza a tatai dandár arra szintre, ahol régi fényében tündökölt. 
Kiemelte, hogy az eddig átadott létesítmények után egy olyan épületet adtak át, amely elsősorban nem csak a technikákról szól, hanem a katonák, a törzstámogató század, illetve a dandártörzs egyes kikülönített részeinek az élet és munkakörülményeinek a megteremtéséről szól.

– Valóban jó lesz katonának lenni Tatán, úgy ahogy azt eltervezték, megálmodták a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program kezdetén – fogalmazott Lőrincz Gábor, az MH 25. Klapka György Lövészdandár tábornoka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában