Szuperhős érkezett

2022.08.30. 20:07

A komáromi Pókembernek a gyerekek öröme ad erőt (fotók, videók)

Bő egy hónappal ezelőtt jelentek meg az első fotók arról, hogy Pókember megérkezett Komáromba. Azóta számos helyen és rendezvényen bukkant már fel és hozott feledhetetlen pillanatokat.

Gál László

Forrás: Facebook/Pókember KN

Igaz, ami igaz, a komáromi Pókember nem a 24 Óránál és nem a Kemma.hu-nál dolgozik, ahogyan Peter Parker, a város legismertebb újságjának riportere, de szinte minden másban teljesen megegyezik az eredeti szuperhős képességeivel. Bár hálót lőni még nem tud, a gyerekeknek elmondja, hogy erre majd csak 35 éves kora után lesz képes, mert akkorra tanulja meg. Igazi személyét azonban neki is homály fedi és hol egy háztetőről lemászva, hol pedig egy kerítést átugorva jelenik meg egy-egy szülinapi bulin, zsúron, vagy rendezvényen. 

A komáromi Pókember ragaszkodik hozzá, hogy inkognitóban maradjon igazi kiléte. A Kemma.hu-nak elmondta, hogy az ötlet egyrészt onnan származik, hogy maga is nagyon kedveli a házak közt, levegőben közlekedő hőst,  másrészt pedig sportos múltjának köszönhetően valósághűen tudja leutánozni a Marvel-képregények egyik élharcosát. 

Először csak néhány bemutatkozó videó látott napvilágot, melyekben hol a vasúti hídon, hol pedig a város táblájánál bukkant fel, jelezve mindenkinek: Komáromnak nem kell többé félnie a gonosztól, hiszen megérkezett a Pókember. 

Az első reakciók megosztóak voltak, hiszen számos negatív kommentet is kaptam. Többen egyszerűen csak azt mondták: ez bolond. De ezeken mindig jókat mulattam, mert hittem abban, hogy előbb vagy utóbb elérem azt, hogy mindenki meglássa, mit szeretnék ezzel adni 

- emlékezett vissza a szuperhős. 

Amikor eleget tesz egy meghívásnak, minden alkalommal először a szülőkkel egyeztet és megbeszélik, hogy mit is szeretnének pontosan, miről szóljon a találkozás. Elmondása szerint, miután néhány szaltó és akrobatikus mozdulat után megjelenik, 10-15 percen belül mindenki feloldódik és a legmeglepődöttebb lurkók is rajongva veszik körül. 

A felvezető után egy közös produkció következik, mely természetesen tele van a Pókemberre jellemző mozgásokkal, ügyelve arra, hogy az egyszerű mozdulatokat a legkisebbek is könnyedén lekövethessék. A bátrabbak aztán a szuperhős segítségével nehezebb mozgásformákat is bevállalhatnak, de csakis szigorú felügyelet mellett, hogy véletlenül se essen senkinek sem baja. 

A komáromi Pókember
Forrás: Beküldött

Néhány nagyobb rendezvényre is meginvitáltak már, ahol nagy bulikat csaptunk, de a kedvenceim akkor is a szülinapok, hiszen az a boldogságot, amit ottlétem során a gyerekek arcán látok, nem tudom szavakba önteni. Abban az adott időben míg köztük vagyok, ugyanolyan gyerek vagyok a jelmez alatt, mint ők

- hangsúlyozta Pókember.

Meglepődve mesélte ugyanakkor, hogy tapasztalatai szerint a kislányok részéről sokkal nagyobb fokú rajongás érkezik, mint a kisfiúktól. Így gyakran nem csak lélegzetelállító mozdulatokkal nyűgözi le közönségét, hanem együtt Barbie-zik vagy éppen kisautókkal játszik a körülötte ücsörgő gyerekekkel.

A hétköznapokban folyamatosan edzésben tartja magát, bár elmondása szerint ő akkor is edz, amikor a rendezvényeken van jelen, mivel a ruha alatt elég meleg van és a levegővétel is gyakran kihívást jelent,  de a gyerekek öröme minden nehézséget elfeledtet vele. 

Minden pillanatra szívesen emlékszem vissza, amikor gyerekek közt lehettem, mivel minden alkalom adott valami olyan pozitívumot, amire sokunknak nagy szüksége lenne ebben a stresszes világban

- zárta gondolatait a jók védelmezője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában