Ünnep

2022.08.12. 13:47

90. születésnapján köszöntötték Tata szeretett pedagógusát, Gizi nénit

Jankovics Józsefnét Michl József polgármester és Rigó Balázs alpolgármester köszöntötte a Tatai Kistérségi Idősek Otthonában.

Szász Dalma Kitti

Forrás: tata.hu

Az ünnepelt Felsőgallán született, csak 1966-ban költözött családjával Tatára.  Jankovics Józsefné előtte a megyeszékhelyen volt pedagógus, majd a vizek városában, a Vaszary János Általános Iskolában folytatta pályafutását, ahol 1966 és 1986 között irodalmat és történelmet tanított a felső tagozatos növendékeknek.

Ahogyan Tata honlapján is olvasható, a szépkorú pedagógusnak 3 gyermeke született. A későbbiekben pedig többszörösen is megtapasztalhatta, milyen nagymamának lenni, ugyanis öt unokával ajándékozta meg az élet.

Jankovics Józsefnét Michl József polgármester és Rigó Balázs alpolgármester köszöntötte a Tatai Kistérségi Idősek Otthonában
Jankovics Józsefnét Michl József és Rigó Balázs köszöntötte
Forrás: tata.hu

Férjét sajnálatos módon 2007-ben elveszítette. Gizi néni elmondása szerint már kisgyermekkora óta a pedagóguspályára készült, amit aztán nagy odaadással végzett. Még manapság is sok egykori tanítványa emlékszik vissza rá szeretettel és küldi neki üdvözletét, hiszen, ahogyan ő fogalmazott, tulajdonképpen a fél várost tanította.

Az ünnepelt 2018 tavaszán költözött az idősek otthonába, ahol hamar megszerették pozitív, kedves személyiségét az ott lakók és dolgozók egyaránt. Születésnapi köszöntésén lánya, az ugyancsak pedagógus Jókuthy Katalin és veje, Jókuthy Kálmán is részt vett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában