Hűsítés

2022.07.20. 06:54

Akár 40 Celsius fok is lehet - vizet osztanak a tatabányai buszállomáson is

Ásványvizet biztosít utasainak a szerdától elrendelt hőségriasztás ideje alatt a MÁV-Start és a Volánbusz.

Kemma.hu

Forrás: Észak-Magyarország

Fotó: Vajda János

Mint megírtuk, július 20-a szerdától harmadfokú hőségriadót rendelt el az országos tisztifőorvos. A MÁV Zrt. és a Volánbusz így szerdától vizet oszt a nagyobb állomásokon és pályaudvarokon.

A MÁV Zrt. közleménye szerint a Volánbusz munkanapokon 12 és 14 óra között a Népliget autóbusz-állomáson és a megyeszékhelyeken, a nagyobb forgalmú buszpályaudvarokon oszt ásványvizet: Tatabányán, Békéscsabán, Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Veszprémben és Zalaegerszegen.

Budapesten a Nyugati pályaudvaron, a Keleti pályaudvaron és a Déli pályaudvaron, vidéken pedig a miskolci, a debreceni, a nyíregyházi, a békéscsabai, a szegedi, a kecskeméti, a szolnoki, a győri, a pécsi, a nagykanizsai, a siófoki, a fonyódi, a tapolcai, a veszprémi, a zalaegerszegi és a celldömölki állomáson kaphatnak díjmentesen vizet a vonatra várakozók. Az ásványvizet a vasúttársaság 10 és 17 óra között osztja, addig, amíg - mint fogalmaztak - az időjárás ezt szükségessé teszi.

Harmadfokú hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a 27 Celsius-fokot. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hét második felében helyenként 40 Celsius-fok közeli csúcsértékeket is mérhetnek. Többfelé még hajnalban is 20 fok felett alakul a hőmérséklet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában