Visszavehetjük

2022.07.08. 12:54

Újra kötelező a maszkviselés a Szent Borbála Kórházban

Az intézkedés július 8., péntektől érvénybe is lép.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Szent Borbála Kórház

A Komárom-Esztergom megyei Szent Borbála Kórház a közösségi oldalán közölte, hogy az intézményben július 8., péntektől újra kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése. A maszkviselési kötelezettség minden betegellátásra vonatkozik és kiterjed a betegellátás előtti várakozási időre, valamint a betegekhez érkező látogatókra is. Nem kell viszont maszkot hordani a kórház udvarán, a büfékben és az olyan irodai ügyintézések során, amelyeken nem történik közvetlen betegellátás.

A fenti intézkedést a vírus újbóli fellángolása teszi szükségessé. Az elmúlt héten az országban ugyanis összesen 4663 új fertőzöttet igazoltak, és elhunyt 14 többségében idős beteg.

A Szent Borbála Kórházban bevezetett maszkviselési kötelezettség alól kivétel, hogy a fekvőbeteg osztályokon ápolt betegek a kórteremben nem kötelesek maszkot viselni. Rajtuk kívül a 6. életévüket be nem töltött kiskorúak, az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, valamint autizmus spektrumzavarral élők számára sem kötelező a maszk viselése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában