Továbbtanulás

2022.07.22. 14:57

Új módon is lehet jelentkezni informatikai képzésre a Széchenyi István Egyetemen

Új továbbtanulási lehetőség nyílt meg az informatikai képzés iránt érdeklődők számára a Széchenyi István Egyetemen.

Veizer-Sugár Gabriella

Forrás: Kisalföld

Fotó: Rákóczy Ádám

A felsőoktatási törvény legutóbbi módosítása alapján a hallgató, vagy volt hallgató kérheti felvételét – a központi felsőoktatási felvételi eljárásban történő részvétel nélkül, önköltséges képzésre – azonos, illetve másik felsőoktatási intézmény informatikai képzési területén meghirdetett olyan szakra, amelyen az adott felsőoktatási intézmény kreditátviteli szabályai szerint legalább harminc beszámítható kreditponttal rendelkezik. 

A jelentkezési határidő július 31-e. A Diplomás Pályakövetési Rendszer 2019-es adatai szerint az itt végzettek jelentős része, kilencven százaléka újra a győri egyetemet választaná.

A jelentkezők számára plusz motivációt jelenthetnek a Diplomás Pályakövetési Rendszer legfrissebb adatai, melyekből kiolvasható, hogy akik a győri egyetemen szerezték diplomájukat, átlagosan egy hónapon belül helyezkedtek el, hetekkel hamarabb, mint más magyar egyetemen végzettek.

Sokatmondó, hogy informatikai-műszaki képzést elvégezve alig egy hónap alatt jutottak álláshoz a fiatalok. Az adatokat vizsgálva szembetűnő a Széchenyin informatikai tudományterületen végzettek mintegy bruttó 550 ezer forintos kezdőfizetése, ami számottevően meghaladja az országos átlagot. A mintatantervekkel és a kreditátvitel részleteivel kiegészített jelentkezési felület az egyetem honlapjáról elérhető. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában