Fejlesztés

2022.07.12. 14:50

Új csarnoképülettel bővül a piliscsévi Point Marketing Kft.

Az élelmiszer-kereskedelemmel foglalkozó cég mintegy 112,2 millió forint támogatást nyert.

Walczer Patrik

Erős Gábor (balra) és Manhertz Zoltán

Fotó: Ternován Zoltán

Mintegy 112,2 millió forint támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (GINOP Plusz) keretében a Point Marketing Kft. a modern üzleti és logisztikai kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztéseinek támogatására, mellyel kapcsolatban a közelmúltban tartottak sajtótájékoztatót. A projekt nyitórendezvényén Manhertz Zoltán, az élelmiszer kereskedelemmel foglalkozó vállalat többségi tulajdonosa összefoglalta a cég történetét. Elhangzott, hogy 2005-ben Nagy Máriával, Piliscsév akkori polgármesterével folytatott előzetes egyeztetés alapján vásároltak telket a vasúti megállóhely mellett, ezáltal az iparterületen ők voltak az első beruházók.

Az ügyvezető igazgató ismertette, hogy a mostani fejlesztést mindenképpen meg szerették volna valósítani, ugyanis tapasztalták, hogy a pandémia és az ukrajnai háború nyomán jelentkező problémák, fennakadások miatt az áruellátás biztonsága érdekében nekik is pufferraktárt kellene képezniük. A vállalat a projekt keretén belül egy új csarnoképület felépítésével bővíti a meglévő raktárkapacitását. A létesítményben egy modern félautomata, úgynevezett „schuttle” rendszerű tároló állványrendszer kap majd helyet, továbbá három darab targoncát is beszereznek. 

Varga Ernő, a Stabil Mérnökiroda Kft. ügyvezetője, a 2. számú raktárépület felelős tervezője kiemelte, hogy az új egyterű, 445,5 négyzetméter alapterületű csarnok épületmagassága tíz és fél méter lesz, rakodórámpával, ferde beállású dokkolókapuval is rendelkezik majd, hossztengelye mentén akár bővíteni is lehet.

Schmidt Ferenc, a Schmidt 64 Kft. ügyvezetője, generálkivitelező elmondta, hogy a cölöpalapozás már befejeződött, a közeljövőben megérkezhet a felépítmény szerkezet. Számításai szerint szeptemberre elkészülhetnek a csarnokszerkezettel és bízik benne, hogy év végéig megkaphatják a használatbavételi engedélyt.

Végül Erős Gábor országgyűlési képviselő is köszöntötte a jelenlévőket, köztük Kosztkáné Rokolya Bernadett polgármestert. Örömét fejezte ki, hogy a cég a mostani nehéz időszakban a fejlesztés mellett döntött, amelyből a vállalat és Piliscsév is profitálhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában