Vihar után

2022.07.26. 19:02

Szerdán újra megnyitja a kapuit az oroszlányi bányászati múzeum

W. Zs.

Forrás: MetFigyelő/Facebook

Mint arról már hírt adtunk a hétvégi vihar lesújtott a bányászvárosra is. A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék a település számos pontján, több utcában is jelentős károkat okozott. Kerteket és pincéket öntött el a víz, fákat döntött ki a szél, valamint hatalmas jégeső volt kora este.

Az égi jelenségek nem kímélték a bányászati múzeum területét sem. Lapunk úgy tudja, szombaton fél 6-tól áramkimaradást észleltek, majd a szolgáltató (e.on) szakemberei elkezdtek dolgozni a hiba elhárításán. Mike István létesítményvezetőtől megtudtuk, hogy a villamosáramot szolgáltató oszlopok közül több komolyan megsérült és ez okozta a fennakadást. A hétvégi hírek arról szóltak, hogy a múzeum bizonytalan ideig nem nyit ki a látogatók előtt. A híresztelésekkel ellentétben vasárnap már helyreállt minden és elhárult minden akadály, hogy néhány nappal később újra kinyissa kapuit a múzeum a látogatók előtt.

Mike István telefonos megkeresésünkre elmondta, szerdától a megszokott nyitvatartással, azaz 10 és 18 óra között üzemel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában