Összefogás

2022.07.23. 16:35

SMA-s gyerekeknek gyűjtött a tatabányai Szivárvány ovi

A Szivárvány Óvoda városi és megyei szinten kiemelkedő szerepet tölt be a sajátos nevelési igényű gyermekek oktatásában, nevelésében. Éppen ezért szerveztek gyűjtést két SMA-s gyermeknek.

Sugár Gabi

Pőczéné Kun Bernadett és Vig Erzsébet adja át az óvoda nevében az ajándékot és adománylevelet a családnak

Forrás: Szivárvány Óvoda

Az intézmény szorosan együttműködik a tatabányai önkormányzattal. A város az óvodában folyó terápiákhoz a sajátos nevelési igényt ellátó hálózat működtetésével és finanszírozásával járul hozzá.

A gyermekek szakszerű terápiás ellátása érdekében széleskörű kapcsolatot épített ki speciális szakterületek intézményeivel. A Szivárvány egyedüliként vállalja az SMA-val, gerincvelői izomsorvadással élő gyermekek fejlesztését.

Az elfogadás, az együttnevelés minél szélesebb elfogadására fogott össze az óvoda közössége a szülőkkel, a támogatókkal, nagyszabású rendezvényt szerveztek, amelynek bevételét a Szivárvány Óvoda a Most mint soha Daniért és Berciért nevű SMA Alapítvány számára ajánlotta fel

Az óvoda közössége a közelmúltban a támogatók hozzájárulásával egy sikeres gyermeknap-kerti partit rendezett. A programok sokszínűségével igyekeztek egy varázslatos délutánt létrehozni. Volt óvodás judó- és mazsorett- mellett kutyabemutató, tombola, lufi, zsákbamacska, csillámtetkó, hajfonás, vattacukor.

Minősített referencia intézmény - Az óvoda három intézménnyel rendelkezik: Sárberki- Fejlesztő- és a Szivárvány Óvoda. A létesítmény minősített referencia intézmény, befogadó-óvoda, regisztrált tehetségpont és új típusú felsőoktatási gyakorlóhely. Programjukat Hetzmann-né Begala Anna címzetes igazgató dolgozta ki. Célja, hogy „az óvodai nevelés országos alapprogramjában”, „a sajátos nevelési igényű gyermekek nevelésének irányelvében” foglaltak teljesítésével gondoskodjanak a gyermekek speciális szükségleteinek kielégítéséről, egyéni és csoportos fejlesztéséről, prevenciós, korrekciós, habilitációs és rehabilitációs célú pedagógiai, gyógypedagógiai eljárások alkalmazásával.

Kipróbálhatták a gyerekek a népi fajátékokat és elénekelték a Szivi ovi kollektívájának közös dalát. Szép számmal gyűltek össze kicsik és nagyok a különleges napon, így az óvoda is igen szép összeget: 180 ezer forintot tudott átadni a családnak. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában