Tábor

2022.07.21. 17:00

Sajtkukacok rágták meg az oroszlányi régió történetét

“Jaj, úgy élvezem én a strandot, ottan annyira szép és jó” – énekelték az oroszlányi pancsoló kislányok és kisfiúk a Sajtkukac tábor zárónapján, a komáromi WF szabadidőparkban. A napközis tábor a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében jött létre és a tematika felhívásának eleget tettek a fiatalok, átrágták magukat a régió történetén.

W. Zs.

Fotó: Szlezákné Molnár Kata

– Évek óta arra törekszünk, hogy a hét minden napján színes programokat szervezzünk. Úgy gondolom, ez az idén sem volt másként. Összesen 24 gyermek jelentkezett, akik egytől egyig nagyon jól érezték magukat – nyilatkozta lapunknak Slezákné Molnár Katalin táborvezető.

A fiatalokra minden nap komoly kalandok vártak. Az első nap Budakeszi volt az úticél, a vadas- és dinoszauruszpark. A park lankái között felbukkant a hatalmas életnagyságú Trex , de a jól ismert triceratopsz is nagy sikert aratott a gyermekek körében. Kellett a szomjoltó, hiszen az életnagyságú dinoszauruszok már messziről is feltűnést keltettek, azonban szemtől szembe mutattak igazán jól a felvételeken. Merthogy készült megannyi szelfi például a dínótojásban, vagy éppen a dinoszauruszhinták és a méretes csontvázak között.

Esztergomban is élmények sora várt az oroszlányi sajtkukacokra: ásványbemutatón jártak, majd Tardosra utaztak, hogy a Malomvölgyben időzzenek. Megkerülték a tavat és kirándultak a Lombkorona tanösvényhez. A gyerekek elidőztek a győri Ugriparkban, de az Ürgehegyi Lovassport Egyesület jóvoltából nagyon kellemes nap várt rájuk hazai terepen, Oroszlányban.

Az idei Sajtkukac tábor nemzetközi jelleget öltött, Stockholmban élő gyermek is csatlakozott a Kölcsey programokhoz. A kulturális központ szervez még Mesterségem címere felhívással egyhetes tábort, de a helyi ipari park cégeinek résztvevőit is szívesen látják. Hagyományosan, a BorgWarner Oroszlány Kft. és a Suez membrángyártó vállalat munkatársainak gyermekeit táboroztatják. A kiváló együttműködésnek köszönhetően az elmúlt években több száz gyermek szerezhetett feledhetetlen pillanatokat a nyári szünidőben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában