Tokod

2022.07.25. 09:00

Rendszert építenek, elvezetik a vizeket

Javában zajlik a Temesvári utca zárt csapadékvízrendszerének kiépítése, ezt követően pedig szilárd burkolattal fogják ellátni az útszakaszt – közölte a lakókkal a napokban az önkormányzat a közösségi oldalán.

W. P.

Bánhidi László polgármester a kivitelezés kapcsán megkeresésünkre elmondta, hogy a csapadékos időben a Temesvári utca az útszakaszból nyíló keresztutcák vízgyűjtő területe is, éppen ezért az elmúlt években többször is előfordult, hogy a rövid idő alatt lehulló nagy mennyiségű eső elöntötte a Temesvári utcában élő lakosok házait. Éppen ezért döntöttek úgy, hogy rendezik a helyzetet és a kereszt­utcák aljában mély víznyelő árkot alakítanak ki, amely a Temesvári utcán keresztül zárt rendszerbe vezeti a csapadékot. 

A kivitelezés 30 millió forintos Magyar Falu Program-os támogatásból, illetve az önkormányzat több mint 40 millió forintos saját forrásából valósul meg. Bánhidi László hozzátette: ha minden a tervezett ütemterv szerint halad, előreláthatólag két hónap alatt befejeződhetnek a kivitelezési munkálatok.

 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában