Aszály

2022.07.23. 13:59

Pataknak látszik a Kis-Duna: friss fotókon mutatjuk, mennyi víz maradt a mederben

Walczer partik

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Szinte akár száraz lábbal is átsétálhatunk Esztergomban a Kis-Dunán, ugyanis a Szent Erzsébet híd – régi nevén Tabán híd – lábánál egy mintegy húsz-harminc méteres szakaszon annyira leapadt a folyó, hogy egy sebesebb pataknak látszik csupán a Duna. Mint arról korábban beszámoltunk, a folyón a hajózást is akadályozza a rendkívül alacsony vízállás.

2018-ban, az abszolút negatív rekordnál mi is átkeltünk, igaz, akkor a kövek között épphogy csordogált a víz. Vélhetően és remélhetőleg a rekord most nem lesz meg, az előrejelzés szerint ugyanis egy kisebb vízszintemelkedés várható július 27-28-án, amikor 100 centiméter feletti szinteket is mérhetünk majd Esztergomnál.

Szinte akár száraz lábbal is átsétálhatunk Esztergomban a Kis-Dunán, ugyanis a Szent Erzsébet híd – régi nevén Tabán híd – lábánál egy mintegy húsz-harminc méteres szakaszon annyira leapadt a folyó, hogy egy sebesebb pataknak látszik a Duna.

A Szent Erzsébet híd lábánál egy sebesebb pataknak látszik a Duna
Forrás: W. P. / 24 Óra

A Nagy-Dunánál, a Palkovics pad környékén egyébként szintén jókora zátony alakult ki a napokban. A képződmény hamar népszerű hellyé vált a családok és a horgászok körében is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában