Tragédia

2022.07.03. 10:04

Helyszíni videó: megtörten nyilatkozott a szári víztározóba fulladt kisfiú apja

A hétgyerekes ormosbányai család nyári idénymunkára küldte két gyerekét Tatabánya közelébe, Szárra, amikor megtörtént a tragédia.

Kemma.hu

Forrás: TV2

– Nem kívánom a legrosszabb ellenségemnek sem, ami velünk történt - nyilatkozta megtörten TV2 Tényeknek az édesapa, akinek kisfia elhunyt, kislánya válságos állapotban van, miután mindketten elmerültek egy víztározóban a Fejér megyei Száron.

A hétgyerekes ormosbányai család gyereket nehéz anyagi körülmények közt élnek, a 15 éves lányukat és a 13 éves fiukat nyári idénymunkára küldték Szárra, egy gyümölcsösbe. A nagypapa elmondása szerint a gyerekek épp ebédszünetet tartottak munka közben, ekkor elmentek megmosakodni a gyümölcsös víztározójába. Ekkor történt a tragédia. Úgy tudni, hogy a gyerekek nem tudtak úszni.

– Hogy mennyi felnőtt volt jelen, egyáltalán volt-e velük valaki, ez még nincs tisztázva – mondta a nagypapa. A két gyereket az ottlévők emelték ki a vízből és megkezdték az újraélesztésüket. 

Sebestyén Mária, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, a helyszínre mentőhelikopter is sietett, a mentősök folytatták az újraélesztést. A két gyereket kórházba szállították.  A fiú életét azonban nem tudták megmenteni, aznap délután elhalálozott. A lány állapota kritikus. A nagypapája szerint gépek tartják életben.

– A kislány lélegeztetőgépen vannak 90 százalékos agykárosodása van. Ez azt jelenti - sajnos ki kell mondani - beállt az agyhalál – tette hozzá a nagypapa.

Úgy tudjuk, hogy a fiú épp testvére megmentésére ment a víztározóba. Információnk szerint időközben a kislány is elhunyt.

A rendőrség büntetőeljárásban vizsgálja az esetet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában