Szárazság

2022.07.01. 20:21

Tűzgyújtási tilalom Komárom-Esztergomban: a kijelölt helyeken is tilos tüzet rakni

Július 1-jén, pénteken éjféltől tűzgyújtási tilalom lép életbe az egész országban, így Komárom-Esztergomban megyében is.

Szász Dalma Kitti

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Varga Mihály Sebestyén tűzoltó főhadnagy, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője elmondta, hogy ennek értelmében szombattól tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, de még a kijelölt tűzrakóhelyeken is. A parlag- és gazégetés szintén nem engedélyezett a fokozottan tűzveszélyes időszakban.

A nagy hőségben a növényzet is szárazabb, könnyebben meggyulladhat. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint csak júniusban 1100 tűz keletkezett a szabadban. A tüzekben 17 személy sérült meg, a leégett terület nagysága pedig meghaladta a 20 millió négyzetmétert.

A szóvivő hozzátette, hogy a tüzek megelőzése érdekében a dohányzó autósok ne dobják ki az égő cigarettacsikket a járműből, mert az út menti száraz növényzet nagyon könnyen meggyulladhat. A kirándulók pedig ne szemeteljenek, mert az üveg- és fémhulladék amellett, hogy szennyezi a környezetet, a nap sugarait összegyűjtve tüzet is okozhat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában