Ínyencségek

2022.07.09. 17:25

Igazi gasztrosokkot kínál a bokodi rétesező, most a palacsintával töltött a menő

A palacsinták kapták a főszerepet a rétesek mellett a közelmúltban a bokodi Száva utcai házban.

W. Zs.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Wágner Zsanett

Nyári Erika tulajdonos esküszik a nyújtottrétes-receptjére, de vállalkozóként jól tudja, az újdonságokra mindig akad vevő. Számos ötlet lapul a tarsolyában, és erről a hagyományos ízek mellett a több tucat ízű szelet tanúskodik. Vannak új hullámos rétesek, amik pudingréteget tartalmaznak gyümölcsökkel. Korábban azt is elmesélte számunkra, hogy miként jött a rétesezés.

– Öt évvel ezelőtt kezdtem tanulmányozni a réteskészítést. Bevallom, autodidakta módon, az interneten néztem videókat arról, hogy kell hagyományos nyújtott rétest készíteni. Nagyon megszerettem és a mai napig megálmodom, mi legyen a következő lépcsőfok. A hagyományos réteseken kívül kapható pudingos, gyümölcsös, grí­zes és ezek kombinációja. Időigényesek és munkásak, de különlegesek – részletezte lelkesen.

A közelmúltban megszervezte a nagy sikerű rétesnapot, a hétvégén pedig palacsintával töltött réteseket szelt fel a konyhában, és azokat kínálta az érkező vásárlóinak. Első hallomásra érdekesnek tűnhet a recept, hiszen a két édesség önmagában is megállja a helyét. Azonban a túrós palacsintával töltött nutellás rétest sokan kipróbálták, és nemigen csalódtak benne. Természetesen a gasztrosokk garantált volt. Azonban annak is akadt némi harapnivaló, aki külön-külön szerette volna enni a rétest és a palacsintát. A legtöbben a palacsintánál is a hagyományost választották, és a lekvárosra voksoltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában