2022.07.09. 17:25
Igazi gasztrosokkot kínál a bokodi rétesező, most a palacsintával töltött a menő
A palacsinták kapták a főszerepet a rétesek mellett a közelmúltban a bokodi Száva utcai házban.
Forrás: 24 Óra
Fotó: Wágner Zsanett
Nyári Erika tulajdonos esküszik a nyújtottrétes-receptjére, de vállalkozóként jól tudja, az újdonságokra mindig akad vevő. Számos ötlet lapul a tarsolyában, és erről a hagyományos ízek mellett a több tucat ízű szelet tanúskodik. Vannak új hullámos rétesek, amik pudingréteget tartalmaznak gyümölcsökkel. Korábban azt is elmesélte számunkra, hogy miként jött a rétesezés.
– Öt évvel ezelőtt kezdtem tanulmányozni a réteskészítést. Bevallom, autodidakta módon, az interneten néztem videókat arról, hogy kell hagyományos nyújtott rétest készíteni. Nagyon megszerettem és a mai napig megálmodom, mi legyen a következő lépcsőfok. A hagyományos réteseken kívül kapható pudingos, gyümölcsös, grízes és ezek kombinációja. Időigényesek és munkásak, de különlegesek – részletezte lelkesen.
A Nyári testvérek helytállnak a világban, egyikük a bokodi rétesezővel lett sikeres
A közelmúltban megszervezte a nagy sikerű rétesnapot, a hétvégén pedig palacsintával töltött réteseket szelt fel a konyhában, és azokat kínálta az érkező vásárlóinak. Első hallomásra érdekesnek tűnhet a recept, hiszen a két édesség önmagában is megállja a helyét. Azonban a túrós palacsintával töltött nutellás rétest sokan kipróbálták, és nemigen csalódtak benne. Természetesen a gasztrosokk garantált volt. Azonban annak is akadt némi harapnivaló, aki külön-külön szerette volna enni a rétest és a palacsintát. A legtöbben a palacsintánál is a hagyományost választották, és a lekvárosra voksoltak.