Mulattak

2022.07.10. 14:36

Jól csúszott a Döbrögi Fekete és a Ludas Matyi a környei sörfesztiválon (képek)

A Környei Nemzetiségi és Sörfesztiválon az időjárás, a fellépők, a baráti találkozások, a sör és a sportos elemek mindegyike garancia volt a jókedvhez.

Wágner Zsanett

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Olyan nagy sztárparádé lesz, amit régen látott Környe!

– hangoztatta egy baráti társaság oszlopos tagja a sportpálya felé igyekezve. Nagy igazság, hiszen a pandémia két évet elvett a sörfesztivál múltjából, így  már az első napon hatalmas fesztivál kerekedett Környén.

A teljesség kedvéért: július 7-én, pénteken a Shirley Band nyitott és vasárnap az EnterTrain zárt. A kettő között egymásnak adta a mikrofont az Irigy Hónaljmirigy, a Desperado, Fenyő Miklós, Kökény Attila, Oszvald Marika, de a Unicque és a Republic koncertje is nagy húzónév volt.

Kicsik és nagyok is megtalálhatták a kedvükre valót a sörfesztiválon
(Forrás: Dallos István / 24 Óra)

És akkor még a helyi Német Nemzetiségi Dalkört nem is említettük. Valamint a Tardoskeddi Rozmaring Dalkör fellépőit, továbbá azt a sok-sok vendéget, akivel együtt lépett színpadra Beke László polgármester a sörfesztivál hivatalos megnyitóján. A településvezető külön köszöntötte Romanek Etelkát, a megyei közgyűlés alelnökét; Rising Károlynét, Várgesztes polgármesterét; Bogáth Istvánt, Kömlőd polgármesterét, valamint Waldmann-né Baudentisztl Évát, a megyei németek önkormányzati elnökét és a felvidéki barátokat is. Mindenkinek jó szórakozást kívánt, mielőtt ünnepélyes koccintással megnyitotta volna a fesztivált.

A július 9-i, szombati napon kisvonat szállította a mulatság résztvevőit az óvodától, este pedig tűzijáték rakétái festették színesre az eget. Remek kísérőprogramokat adott a kézműves utca: üvegfúvás, kosárfonás és fafaragás várta az érdeklődőket a Tardoskeddi Élő Hagyományok Polgári Társulás jóvoltából, de gyöngyfűzők, tojásgravírozók és ajándékkavics árusok is voltak. Egyik standon mézek sorakoztak, de zakuszkát is lehetett kóstolni. Az erdélyi pástétom sokak tetszését elnyerte.

Ám sörfesztivál lévén ne csak a gasztronómiai kalandokról essék szó, hanem a sörről is! Dávid János több csapolttal készült: meggyessel és áfonyással az ízesített márka kedvelőinek, de kapható volt nála vörös sör, Döbrögi Fekete és Ludas Matyi világos söre is. A nyár egyik nagy slágere, a mangósör is szépen fogyott a fesztivál alatt. Vasárnap délelőtt német nyelvű szentmisét tartottak a római katolikus templomban, majd koszorúztak a Kitelepítési Emlékműnél.

A délelőtt a sport jegyében telt - A szombati horgászversenyre az idén 49-en neveztek. Az indulók összesen több mint 60 kilogramm halat fogtak. Horváth Béla horgára akadt a legnagyobb kopoltyús, egy 9,94 kilogrammos amúr. Béláé lett a vándorserleg is. A második helyet Hetzl Gábor szerezte meg, akit Király Attila követett. Hagyományos programként megszervezték a 32. Auerhammer János Ifjúsági Labdarúgó Kupát is: első lett Kecskéd. A gólkirály Patyi Ádám Márk. A házigazda csapat játékosa hat gólt szerzett a mérkőzésen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában