Palatinus

2022.07.15. 19:08

Bérlet járhat a szemétszedésért Esztergomban

A Klímapolitikai Intézet szervezésében tavalyi évhez hasonlóan a július 23-án ismét önkéntesek lephetik el a Palatinus-tó partját, hogy megtisztítsák a hulladéktól az állóvizet és környezetét.

W. P.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Tavaly portálunk munkatársai is részt vettek a Dunakanyar legnagyobb szemétszedésén, melynek keretében a jelentkezők a tó szabad részét, tehát a két fizetős strand közötti szakaszát járták be. A résztvevők az apróbb szemetet, mint például az eldobott papírzsebkendőket, cigarettacsikkeket, üvegszilánkokat is zsákokba tették, de találtak számos, kommunális eredetű kupacot is, melyet szintén elvittek a helyszínről.

Az intézet idei felhívásában összegzi, hogy miért érdemes csatlakozni a kezdeményezéshez: egyrészt az akció révén szebbé és élhetőbbé tehetjük a környezetünket, másrészt a közösségi szemétszedésnek megvan a sajátos hangulata, amely örök élményeket hagyhat bennünk.

Fontos lehet az is, hogy mindenki, aki zsákot ragad, ingyenes bérletet kap az MCC Fesztre, melyet július 28-30. között rendeznek meg Esztergomban. A programon ingyen lehet részt venni, de előtte regisztrálni kell az intézet honlapján. Az akció vélhetőn idén is sikeres lesz, a kérdés csak az, hogy mennyi ideig marad tiszta a Palatinus-tó medre és a partja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában