üléseztek

2022.07.06. 08:40

Képzőhely lesz a Bóbita ovi Nyergesen

A neyergesújfalui önkormányzati képviselők legutóbbi ülésén az egyik napirendi pont volt egy együttműködési megállapodás tervezete az Esztergomi Szakképzési Centrummal.

Fenyvesi Károly

Forrás: bobitaovi-bolcsi.gportal.hu

A Bóbita Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője, Gál Dóra jelezte hogy a bölcsőde, a szakképzés keretein belül, remek duális képzőhelyként is működhetne a jövőben. A centrum Bottyán János Technikuma kisgyermekgondozó-nevelő szakot indított ötéves képzés keretében. A tanulók az első két évben, a közismeretei tantárgyak mellett, szociális ágazati alapképzést kapnak. Harmadiktól a szakmai tantárgyak elméleti és gyakorlati része következik, amelyhez az iskola gyakorlati helyeket keres. A Bóbita Óvoda és Bölcsőde székhelyintézményének két csoportja, illetve telephelyintézménye egyik közössége megfelelő gyakorlati képzőhely lehetne a tanulók számára. Gál Dóra jelezte, a bölcsőde minden szükséges személyi és tárgyi feltételekkel rendelkezik az együttműködéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában