Beruházás

2022.07.15. 17:19

Hónapokra lezárják Esztergom nagy, ingyenes parkolóját - jó okkal

A Prímás-szigeten levő parkolót felújítják, a munkálatok idejére lezárják.

Kemma.hu

Forrás: Kemma.hu

Fotó: F. M.

Mint korábban megírtuk, hamarosan „zöld ” gigaparkolót alakítanak ki az esztergomi Prímás-szigeten levő, jelenleg murvás parkolóból. Hernádi Ádám polgármester Facebook-oldalán újabb tájékoztatást adott a felújításról. Eszerint július 17-én megkezdődnek a kivitelezési munkák a parkolóban, ám emiatt ezen a napon le is zárják azt az autósok előtt. A parkolót várhatóan 2022 végén vehetik igénybe újra, amelynek használata továbbra is ingyenes marad, emelte ki bejegyzésében a polgármester.

Az építés során 114 darab személygépjármű parkolóhely, 3 darab buszparkoló és 6 darab elektromos autó töltésére alkalmas parkolóhelyet alakítanak ki. Az építési munkák tartalmazzák a terület csapadékvíz-hálózat kiépítésének munkáit, 45 darab fa telepítését, a közvilágítás kiépítését és a beruházás során elhelyezésre kerül egy automatikus működtetésű illemhely. A kivitelezési munkák ideje alatt javasolják, hogy a Táncsics Mihály utcáról megközelíthető 300 férőhelyes mélygarázst használják az autósok. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában