Falunap

2022.07.17. 20:50

Három napig mulatott Csolnok - díjakat is kiosztottak

Immár huszonnegyedik alkalommal rendezték meg a Csolnoki Falunapokat: a háromnapos eseménysorozat keretében vehette át dr. Gécseg Erika háziorvos Kolonics Péterné polgármestertől a Csolnokért díjat.

Walczer Patrik

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Az idei falunap rockesttel kezdődött el a rendezvényparkban, másnap pedig bábelőadással és faluderbivel folytatódott. Szombaton kihirdették a művelődési házban az „Én Csolnokom” képzőművészeti pályázat eredményét, és megnyitották az alkotásokból összeállított kiállítást. A helyszínen Kolonics Péterné köszöntötte a jelenlévőket, köztük Erős Gábor országgyűlési képviselőt, illetve Romanek Etelkát, a megyei közgyűlés alelnökét.

Ismertette, hogy a képzőművészeti pályázat irodalmi kategóriáját Nágel Zsuzsanna Csolnoki szótár című költeménye, a fotók versenyét Boda Priegl Marika Rejtőzködő Krisztus című képe nyerte meg. A festmények, installációk, makettek kategóriájának első helyét Székely Fanni Ünnepi emlék című pályaműve kapta meg. A gyermekrajzok között az óvodásoknál Meixner Romy Egy nap Csolnokon, az alsós tagozatos iskolásoknál Varga Boróka Anna Szülőföldem, míg a felsősöknél Naszvadi Hanna Janza-patak mentén című pályaműve nyert. K. Kovács József fafaragó népművész különdíjat kapott.

Csolnok falunap
Kiállítás nyílt az Én Csolnokom pályázat alkotásaiból
Forrás: Walczer Patrk / 24 Óra

Mindenben segíti a betegeit - Dr. Gécseg Erika mottója: „életem a munkám, az emberek gyógyítása a hivatásom.”. Háziorvosi feladatait maximálisan elvégzi, Pintér Miklóssal, a község másik háziorvosával korábban egészségnapokat szerveztek, majd helyette áttért a folyamatos egyéni felvilágosításra. Behívja alkalmanként a krónikus problémákkal küszködőket, beszélget velük, megvizsgálja őket, javaslatot tesz, életvezetési tanácsokkal segít nekik. Az oklevelet Kolonics Péterné nyújtotta át számára, Erős Gábor pedig virágcsokorral köszöntötte őt.

Csolnok falunap
Kolonics Péterné, dr. Gécseg Erika és Erős Gábor a díjátadó után
Forrás: Walczer Patrik / 24 Óra

Az eredményhirdetés után a résztvevők a Csolnoki Fúvószenekar vezetésével érkeztek meg a rendezvényparkba, ahol elsőként a Csolnoki Német Nemzetiségi Tánccsoport lépett színpadra. Romanek Etelka mondott köszöntőt, majd a hivatalos megnyitó keretében adták át a Csolnokért díjat, melyet a képviselő-testület ezúttal dr. Gécseg Erika számára ítélt oda. A díjazott 1982. június 1-től áll a lakosok szolgálatában, orvosi teendői mellett a település közéletében is fontos szerepet tölt be. A kitüntetett doktornő megjegyezte: büszke az eltelt negyven évre és szeretne még néhány évet eltölteni a praxisában.

Ezután Kolonics Péterné és Hans Reichhardt, Jettingen-Scheppach korábbi polgármestere közösen felidézték Csolnok és a németországi helység harminc éve létező testvértelepülési kapcsolatát, majd Hans Reichhardt egy almafát nyújtott át a csolnoki polgármesternek.

Az este további részében a Csolnoki Fúvószenekar, Felméri Péter humorista, valamint Takács Nikolas és Kocsis Tibor énekesek feleltek a hangulatért. A zárónapon baráti főzőversenyt is rendeztek, a Szent János parkban pedig nemzetiségi délutánt tartottak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában