Faültetés

2022.07.16. 11:10

Örökzöld növények telepítésével javították a dorogi városképet

A napokban hatvan babérmeggyfát ültettek el a dorogi Mária utcában az úttest és a járda között kialakított sávba .

W. P.

Egészséges példányokkal pótolták a betegeket

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A dorogi önkormányzat tájékoztatása szerint a növények telepítésekor ugyanazt a koncepciót követték, mint korábban az Iskola utcában, így a két útszakasz hasonló arculattal rendelkezik. Azt is elmondták, hogy a most elültetett fák nem fognak magasra nőni: idén gyökeret eresztenek, jövőre pedig – mint az Iskola utcában – lombkoronát fognak növeszteni.

Tavaly augusztusban dr. Tittmann János polgármester arról tájékoztatta a lakosságot, hogy a Mária utca felújítását végző kivitelezőtől információkat kapott: az Olaszországból származó örökzöld növényzet gombás fertőzésben szenved. Akkor a betegség továbbterjedésének megakadályozása érdekében eltávolították a fákat, melyeket most pótoltak egészséges példányokkal.

A városvezetéstől azt is megtudtuk, hogy facsemetékre pályáztak egy országos programban, így a Mária utca és a bringapálya után ősszel újabb helyszínen folytatódhat a zöldfelület megújítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában